-915

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Zdravlje

Jozo Volarević u 'Hrvatskim travarima'

Metković, 30.11.2011. - Nedavno je u Europskom domu u Zagrebu predstavljena knjiga Kate Pranić Hrvatski travari. Riječ je o knjizi koja je posvećena hrvatskim travarima, sakupljačima, uzgajivačima i prerađivačima ljekovitog bilja te terapeutima koji primjenjuju metode tradicionalne medicine i u kozmetičke svrhe.

 Zdravlje

Utjecaj pčelinjih proizvoda na ljudsko zdravlje

Metković, 30.11.2011. - Pčelarska udruga Kadulja iz Metkovića upriličila je u Zgradi političkih stranaka predavanje pod nazivom Utjecaj pčelinjih proizvoda na ljudsko zdravlje koje je održao dr. med. Božo Radić.

 Politika

Jadranka Kosor u Metkoviću

Metković, 29.11.2011. - Danas je u Metkoviću u sklopu predizborne kampanje boravila predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor s kojom su došli i kandidati s HDZ-ove liste za X. izbornu jedinicu, među njima i splitski gradonačelnik Željko Kerum.

 Gradske vijesti

Trojica specijalaca u JVP Metković

Metković, 27.11.2011. - Trojica specijalaca u JVP MetkovićDvojica djelatnika JVP Metković, Stjepan Volarević i Josip Cvitić, od 14. do 18. studenoga boravili su u Rijeci gdje su pohađali specijalističku obuku osposobljavanja za spašavanja sa visina i iz dubina (jame i sl.) koju je organizirala JVP Rijeka.

 Iz susjedstva

Otvorena mrtvačnica na Novim Selima

Metković, 27.11.2011. - Jučer je na Novim Selima prigodnom svečanosti otvorena mrtvačnica izgrađena u neposrednoj blizini mjesnog groblja. Otvaranju mrtvačnice nazočili su stanovnici Novih Sela i brojni Metkovaci koji podrijetlo vuku iz toga mjesta, a među uzvanicima bili su i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH Karlo Gjurašić, zamjenik gradonačelnika Metkovića Mato Mustapić, bivša županica Mira Buconić, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, gvardijan samostana sv. Križa u Živogošću fra Petar Rastočić, kao i veliki broj donatora i sponzora.

 Obljetnice

125. godina Gradske glazbe Metković

Metković, 27.11.2011. - Jedna od najstarijih kulturnih institucija u Metkoviću sinoć je obilježila 125. obljetnicu od svoga osnutka. Od početne Škole za podučavanje glazbara, koju su polazili mahom poljoprivrednici i radnici, pa do danas, kroz glazbu su prošle stotine Metkovki i Metkovaca koji su dijelili zajedničku strast.

 In memoriam

Sjećanje na suborca

Metković, 27.11.2011. - Povodom 4. obljetnice smrti suborca i bivšeg pripadnika 4.gardijske brigade pok. Ante Šutala veterani te brigade, Podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju u subotu, 26. studenoga sudjelovali su na misi zadužnici u crkvi sv. Ilije Proroka u Stocu. Nakon toga su posjetili Šutalov grob u Boljunima te na nj položili cvijeće i zapalili svijeću.

 

 Priroda

Učimo od drugih

Metković, 24.11.2011. - Jučerašnji je dan makedonska Vlada proglasila neradnim. Razlog tomu bila je akcija masovne sadnje mladih stabala.

 Gradske vijesti

Započela gradnja nasipa

Metković, 23.11.2011. - Iako su djelatnici splitske tvrtke Konstruktor inženjeringa već skoro tri mjeseca na terenu, tek posljednjih nekoliko dana njihove aktivnosti vezane uz projekt obrane od poplave grada Metkovića daju vidljive rezultate. Radnike i strojeve zatekli smo na Duvratu, na trasi budućega nasipa za obranu od poplave desne strane grada, od kuda su krenuli s gradnjom nasipa.

 Akcija

Alkohol, NE hvala!

Metković, 23.11.2011. - Od načelnika PP Metković Roberta Venea primili smo sljedeću obavijest: U Republici Hrvatskoj u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca provodi se akcija „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu koje PP Metković, u suradnji sa PU Dubrovačko-neretvanskom provodi akciju „Alkohol, NE hvala“.

 Promet

Dani tehničke ispravnosti vozila

Metković, 21.11.2011. - Iz Policijske postaja Metković stiže obavijest da će se od 21. do 26. studenoga provoditi preventivna akcija Dani tehničke ispravnosti.

 Gradske vijesti

Uručene donacije obitelji Ilić i MNK Vid

Metković, 21.11.2011. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH Karlo Gjurašić s 18 tisuća kuna podržali su humanitarnu akciju pod nazivom Kolica za Kristijana koju je u srpnju pokrenuo MO Vid.

 Kazalište

Ne motaj se po kući gol

Metković, 21.11.2011. - Članovi Metkovskog amaterskog kazališta u subotu navečer u GKS-u Metković premijerno su izveli predstavu Ne motaj se po kući gol u režiji Gorkoga Dumančića. Predstava je nastala prema tekstu Ne motaj se okolo gola golcata francuskog pisca Georgesa Feydeau kojega je preveo Vjenceslav Kapular.

 Obljetnice

60 godina braka

Metković, 21.11.2011. - Maša (77) i Stjepan Stipura Dragović (84) u krugu obitelji proslavili su 60 godina braka. Njihov zajednički život započeo je 18. studenoga 1951. u Desnama, a kako su nam rekli recept za dugovječan i skladan brak su ljubav, razumijevanje i obostrano poštivanje. Slavljenici su posebno ponosni na svojih četvero djece, šesnaestero unučadi i osmero praunučadi koji su, kako su istaknuli, njihova velika radost i sreća i najveći uspjeh u životu.

 

 Poljoprivreda

Predavanje za poljoprivrednike

Metković, 21.11.2011. - U organizaciji Zajednice braniteljskih zadruga eksperti iz Obrazovne grupe Zrinski u Hotelu Narona održali su dvodnevnu kratkotrajnu edukaciju. Svrha edukacije bila je priprema poljoprivrednih proizvođača za pretpristupne i pristupne fondove EU.

 Gradske vijesti

HSLS predstavio gospodarski program

Metković, 21.11.2011. - U organizaciji metkovskog Ogranka HSLS-a u Hotelu Narona održan je predizborni skup HSLS na kojem je predstavljen gospodarskog programa te stranke. Nakon uvodne riječi predsjednice metkovskog Ogranka Miljenke Manenice program su predstavili predsjednik ŽO HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije Vicko Ivančević i nositeljica liste HSLS-a u X. izbornoj jedinici Ljiljana Vidučić.

 Gradske vijesti

Nogometašice ŽNK Split u berbi mandarina

Metković, 21.11.2011. - Članice Ženskog nogometnog kluba Split posjetile su dolinu Neretve, a domaćin im je bio metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić.

 In memoriam

Umro je Ilija Tošić

Metković, 19.11.2011. - 21. listopada 2005. objavili smo vijest čiji je naslov bio www.metkovic.hr povezuje. Vijest je bila da je preko naše internetske stranice došlo do suradnje tadašnje Udruge tjelesnih invalida Metković (danas UOSI Metković) s našim iseljenikom Ilijom Tošićem koji je živio u Luconu u Francuskoj. Ta suradnja urodila je mnogim donacijama koje su metkovski i neretvanski invalidi dobili iz inozemstva. Nedavno smo primili tužnu vijest da je g. Tošić umro čime je su metkovski invalidi izgubili iskrenoga prijatelja, no njegovo djelo ostaje za uvijek.

 

 Domovinski rat

Metkovci odali počast žrtvama Vukovara

Metković, 18.11.2011. - Večeras je u Gradskom parku u Metkoviću organizirano paljenje svijeća u spomen na žrtve Vukovara. U prigodnom programu nastupili su Klapa Sv. Nikola, glumci amateri metkovskoga MAK-a i Mladi zbor župe sv. Ilije. Njima su se pridružili i mladi metkovski glazbenici koji su odsvirali i otpjevali hrvatski prepjev jedne od najpoznatijih antiratnih pjesama Where have all the flowers gone.

 In memoriam

Torcida zapalila svijeće za Vukovar

Metković, 17.11.2011. - Gotovo je nemoguće nama, kojima je rat, također, dobro puhao za vratom, zamisliti kako je bilo biti Vukovarac u Vukovaru u noći sa 17. na 18. studenoga 2001. Ove se godine navršava 20. obljetnica od „pada“ Vukovara, koji, zapravo, nikada nije pao, a ni neće dok je god živih onih koji ga pamte, ali i onih na koje stariji prenose svoja sjećanja i duboko poštovanje prema onima koji su ga branili i onima koji su bili nevine žrtve.

 Poziv

Treća izložba jaslica

Metković, 17.11.2011. - Gradsko kulturno središte Metković organizira Treću izložbu jaslica i božićnih ukrasa te poziva sve koji se na izložbi žele predstaviti da se jave u GKS Metković. Izložba će se otvoriti 6. prosinca i ostat će otvorena do 22. prosinca. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 690 190 ili mobitel: 099 704 69 20.

 

 Gradske vijesti

Svjetiljke iza rešetaka

Metković, 17.11.2011. - Svjetiljke u gradskome parku ponovno, većim dijelom, svijetle, s tim da su stavljene „iza rešetaka“. Podsjetimo se, u više navrata su baš one bile meta divljačkoga iživljavanja neodgovornih pojedinaca koji su oštetili ili potpuno uništili 18 svjetiljaka, od 21 koliko ih ima u parku.

 In memoriam

Prijatelji za Vukovar

Metković, 17.11.2011. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića i ove godine u sklopu projekta Moje svjetlo za moj Vukovar organizira paljenje svijeća u spomen na žrtvu Vukovara.

 Izbori

Trideset troje na jedno mjesto

Metković, 16.11.2011. - Čak 33 liste sa 462 kandidata natjecat će se u X. izbornoj jedinici za 14 zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru. Napravili smo malu inventuru da bismo vidjeli koliko ih je od 462 iz Metkovića, tj. doline Neretve.

 Gradske vijesti

Katastarska izmjera Metkovića

Metković, 16.11.2011. - Danas je u Metkoviću potpisan ugovor o katastarskoj izmjeri na području KO Metković. U ime naručitelja ugovor je potpisao ravnatelj Državne geodetske uprave prof. dr. sc. Željko Bačić, a u ime nositelja posla Geodetskog zavoda d.d. Split predsjednik Uprave dipl. ing. Robert Klojčnik. Potpisivanju ugovara nazočili su metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić sa suradnicima, dio vijećnika Gradskog vijeća grada Metkovića te predstavnici gradskih ustanova.

 Šport

Skupštini Rukometnog saveza DNŽ

Metković, 14.11.2011. - U prostorijama Udruge Prijatelj jučer je održana Redovna skupština Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je zaključeno kako su u razdoblju između dvije Skupštine uz manje poteškoće ispunjene sve zadaće zacrtane planom i programom.

 Šport

Uspješan vikend za većinu klubova

Metković, 14.11.2011. - Protekli vikend bio je uspješan za većinu naših klubova. Uvjerljive pobjede, uz NK Neretvu, izborili su i rukometaši RK Metković 1963, boćari BK Metković i košarkaši KK Metkovića.

 Šport

NK Neretva – NK Zagora 3:0

Metković, 14.11.2011. - U 15. kolu 3. HNL-jug Neretva je na domaćem terenu glatko pobijedila NK Zagoru rezultatom 3:0. Sva tri puta mrežu gostiju zatresao je Andrija Milinković.

 Zdravlje

Obilježen Svjetski dan šećerne bolesti

Metković, 13.11.2011. - Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se obilježava 14. studenoga, Udruga dijabetičara grada Metkovića jučer je u TC Mercator upriličila akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka.

 Tragedija

Godišnje uvezemo 100 mil. $ pekarskih proizvoda

Metković, 13.11.2011. - U Hrvatsku se godišnje uveze za gotovo 100 milijuna dolara kruha, peciva, kolača, keksa i ostalih pekarskih proizvoda. Konkretno, prema podacima Državnog zavoda za statistiku u 2010. uvezeno je 36.819 tona tih proizvoda za 97.481.579 dolara, a u šest mjeseci ove godine 16.066 tona vrijednih 46,4 milijuna dolara. Istovremeno pšenice imamo „na bacanje“. Na žalost, znanja, očito, nemamo dovoljno, a i ono (znanje) što ga skupo proizvedemo najčešće svoju šansu traži u inozemstvu. Poslovni klub

 

 Projekti

Tečaj za vodiče pustolovnog turizma

Metković, 11.11.2011. - U okviru projekta Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma u Metkoviću je u organizaciji HGSS-a održan trodnevni tečaj za vodiče pustolovnog turizma.

 Obljetnice

Započela proslava 20. obljetnice

Metković, 11.11.2011. - Misama zadušnicama i polaganjem vijenaca na groblja u Pločama, Opuzenu i općini Slivno jučer je započelo obilježavanje 20. obljetnice ustroja 116. brigade HV-a. Svečanost se danas nastavila u Metkoviću polaganjem vijenaca pred Spomenik poginulim Metkovcima u Domovinskome ratu, a večeras je u Gradskom kulturnom središtu koncert Klape Sveti Nikola, Crkvenoga zbora župe sv. Nikole i KUD-a Metković. U Galeriji GKS-a postavljena je izložba ratnih fotografija.

 

 Zdravlje

Započelo je cijepljenje protiv gripe

Metković, 11.11.2011. - Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije osigurao je 3410 doza cjepiva protiv gripe za gradove Metković i Opuzen, općine Kula Norinska, Pojezerje, Slivno i Zažablje.

 Predavanje

Obiteljski aspekti poremećaja u ponašanju mladih

Metković, 11.11.2011. - U organizaciji Centra za socijalnu skrb i OŠ Stjepana Radića Metković jučer je održano predavanje Obiteljski aspekti poremećaja u ponašanju mladih. Predavanje je održano u OŠ Stjepana Radića, a održao ga je prof. dr. sc. Josip Janković, gostujući profesor Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osjeku i Slavonskom Brodu te na Studiju socijalnog rada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

 Gradske vijesti

Asfaltiranje u Ulici put Narone

Metković, 11.11.2011. - U Ulici put Narone u tijeku je asfaltiranje dijela klonika na dionici na kojoj su se izvodili radovi na izgradnji priključnog cjevovoda kojim će se vodosprema Metković priključiti na Regionalni vodovod NPKLM. Radovi bi trebali biti završeni tijekom dana pa će se nakon nešto više od mjesec dana promet u tom dijelu grada ponovo normalizirati.

 

 Predavanje

Poremećaji u ponašanju mladih

Metković, 10.11.2011. - Centar sa socijalnu skrb i OŠ Stjepana Radića Metković danas organiziraju predavanje Obiteljski aspekti poremećaja u ponašanju mladih. Predavanje počinje u 19 sati na 1. katu Škole, a predavač je prof. dr. sc. Josip Janković.

 

 Domovinski rat

Josipović odlikovao 116. brigadu HV-a

Metković, 9.11.2011. - Predsjednik Republike Ivo Josipović 7. studenoga je u povodu 20. obljetnice njezina osnutka odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog 116. brigadu Hrvatske vojske.

 Predavanje

Nasilje među vršnjacima

Metković, 8.11.2011. - U suradnji sa Centrom za socijalnu skrb iz Metkovića, 4. studenoga su u Osnovnoj školi Stjepana Radića gostovali predstavnici Obiteljskog centra iz Dubrovnika i Policijske postaje iz Metkovića, a razlog njihova posjeta bilo je predavanje o vršnjačkom nasilju.

 Vrijeme

Sredina jeseni

Metković, 7.11.2011. - Rješavači križaljke upisali bi S, a mi smo jutros svjetlom zapisali kratkotrajno pojavljivanje sunca na istoku. Na sredini smo kalendarske jeseni i nad nama je ciklona Smiljan. Nadajmo se da je glavninu svoje snage izgubila nad Italijom.

 

 Gradske vijesti

Izložbom završila kiparska radionica

Metković, 6.11.2011. - Ispred Arheološkog muzeja Narona sinoć je otvorena izložba na kojoj su predstavljeni radovi nastali tijekom sedmodnevne kiparske radionice nazvane Narona.

 Zdravlje

Održano predavanje o prevenciji raka dojke

Metković, 6.11.2011. - U Galeriji GKS-a Metković održano je predavanje pod nazivom Rizici i prevencija raka dojke. Riječ je o drugom predavanju u sklopu projekta Edukacija stanovništva o prevenciji raka dojke koji provodi pločanska Udruge Vita za solidarnost među građanima – žene liječene od raka dojke, a predavači su bili dr. Ankica Džono-Boban, spec. javnog zdravstva iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i onkolog dr. Nikola Štula.

 Rad udruga

Posjet Sinjana

Metković, 6.11.2011. - U organizaciji metkovske Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj jučer su u Metkoviću na jednodnevnom izletu boravili članovi Udruge tjelesnih invalida grada Sinja ( UTIS ). Boravak u Metkoviću Sinjani su iskoristili kako bi se pobliže upoznali s radom Prijatelja.

 Obavijest

Edukacija o prevenciji raka dojke

Metković, 4.11.2011. - Pločanska Udruga Vita za solidarnost među građanima – žene liječene od raka dojke pozva sve zainteresirane da danas u 17 sati dođu u Galeriju metkovskoga GKS-a gdje će se održati predavanje Edukacija stanovništva o prevenciji raka dojke. Predavači će biti dr. Ankica Džono-Boban, spec. javnog zdravstva iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i onkolog dr. Nikola Štula.

 

 Radionica

Kiparska radionica u Vidu

Metković, 3.11.2011. - Na donjoj terasi Arheološkog muzeja Narona u Vidu od prošle subote održava se kiparska radionica pod nazivom Narona. Radionica je dio projekta Art Network kojega vodi četvero umjetnika: Ana Gizdić iz Solina, Nikola Faller iz Osijeka, Dejan Kljun iz Rijeke i Marija Sršen iz Blaca, svatko sa svojim umjetničkim radionicama.

 Tradicija

Obilježeni Svisveti i Dan mrtvih

Metković, 2.11.2011. - Kao i drugdje u kršćanskome svijetu Metkovci su jučer i danas pohodili grobove svojih najdražih. Jučer je na Gradskom groblju Sv. Ivana Nepomuka služena misa zadušnica za preminule župljane župe Sv. Nikole Biskupa, a danas je misa služena za preminule iz župe Sv. Ilije Proroka. Tim povodom na groblju je nastupila Gradska glazba Metković.

 In memoriam

Sjećanje na poginule branitelje

Metković, 2.11.2011. - Povodom Spomen-dana na poginule metkovske branitelje iz Domovinskoga rata, koji se obilježava 1. studenoga, u GKS-u Metković izveden je prigodan program pod nazivom Anima Croatorum u čast osamnaestorice naših sugrađana koji su položili život za našu slobodu.

 Obavijest

Umjesto 92 od danas 192

Metković, 2.11.2011. - Dugo poznati trojac 92-93-94, na koji smo dobivali policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, izgubio je jednoga člana. Od danas za poziv policije u uporabi više nije broj 92, točnije, postao je 192.

 

Vijesti iz 11. 2011.
ukupno 47

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01