vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Skupštini Rukometnog saveza DNŽ

Metković, 14.11.2011. - U prostorijama Udruge Prijatelj jučer je održana Redovna skupština Rukometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je zaključeno kako su u razdoblju između dvije Skupštine uz manje poteškoće ispunjene sve zadaće zacrtane planom i programom.
     Podnoseći izvješće o radu predsjednik RSŽ Mario Batinović rekao je kako su u spomenutom razdoblju pod pokroviteljstvom RSŽ-a održana dva turnira, Spomen turnir u Metkoviću te Memorijalni turnir Bruno Glanz u Dubrovniku, a Savez je u suradnji s RK Metković organizirao i Završnicu državnog prvenstva za dječake rođene 1998. i mlađe na kojoj su dječaci RK Metkovića zasluženo postali prvaci Hrvatske. Istaknuo je kako je RSŽ pomagao akcije klubova sukladno svojim mogućnostima, od kojih je posebno izdvojio akciju pod nazivom Rukometom protiv nasilja koju je proveo RK Jerkovac. RSŽ u istom periodu dio sredstava uložio je za edukaciju sudaca i trenera, a klubovima je i ove godine omogućena ovjera i izrada novih iskaznica bez plaćanja naknada Savezu. Organizirana je Županijska liga za dječake i djevojčice rođene 1996. i 1998. godine po principu turnira koja je odigrana uz manje teškoće, a posebno je istaknuto kako je udruga sudaca i ove godine izašla u susret Savezu zbog čega su sve utakmice kadetske lige suđene bez naknade.
     Batinović je istaknuo kako je u većini klubova nastavljen kontinuirani rad s mladima, posebno izrazivši zadovoljstvo što je dio RSŽ- a postao RK Lapad iz Dubrovnika kojem je jedina zadaća upravo rad s mladima, a rekao je i kako veseli ponovni angažman RK Škola Rukometa Dubrovnik koji je prijavio ekipu za županijsku ligu 2000. i mlađi.
     Za naredni period najavio je kako će RSŽ nastaviti s poboljšanjem rukometnih uvjeta na području regije te kako će se ponovo pokušati formirati županijski kamp za mlađe uzrasne kategorije s čime se u proteklom razdoblju nije uspjelo. Rad će se usmjeriti na mlađe uzrasne kategorije kroz organizacije raznih natjecanja za sve uzraste.
     Podnijeto je i financijsko izvješće prema kojem je Savez prošlu godinu završio sa 37.168,18 kuna na računu. U 2011., do 30. listopada, prihodi RSŽ-a iznosili su 133.467,24 kune, a rashodi 132.113,73 kune te je na računu preostalo 38.521,69 kuna.
     Na kraju Skupštine iznijeto je nekoliko prijedloga vezanih uz organizaciju i provođenje liga za mlađe dobne skupine kojima bi se trebala unaprijediti igra na terenu te smanjiti troškovi što je od izuzetne važnosti zbog loše financijske situacije s kojom su klubovi suočeni.