vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Obiteljski aspekti poremećaja u ponašanju mladih

Metković, 11.11.2011. - U organizaciji Centra za socijalnu skrb i OŠ Stjepana Radića Metković jučer je održano predavanje Obiteljski aspekti poremećaja u ponašanju mladih. Predavanje je održano u OŠ Stjepana Radića, a održao ga je prof. dr. sc. Josip Janković, gostujući profesor Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osjeku i Slavonskom Brodu te na Studiju socijalnog rada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
     Tijekom predavanja prof. Janković govorio je razlozima zbog kojih dolazi do poremećaj u ponašanju mladih ustvrdivši kako svi problemi u stvari nastaju u najranijoj dobi djetetovog života što proizlazi iz činjenice kako ljudi, ili većina njih, ne zna kako biti dobar roditelj. Ono što je bitno za djetetov rast i razvoj su nježnost, ljubav i ljudski dodir, a dijete za koje se kaže da je zločesto je u stvari duboko nesretno i neshvaćeno i za posljedicu ima da izrasta u mladu osobu koja ne zna što bi sa sobom. Ističući kako ništa nije skupo i nemoguće kada je u pitanju izgradnja zdrave i sretne osobe, sve prisutne pozvao je da zajedničkim snagama krenu rješavati probleme u prvom redu otkrivajući djecu s problemom već u najranijoj dobi.
     Predavanju su nazočili predstavnici OŠ Stjepana Radića, OŠ Don Mihovila Pavlinovića, Centra za socijalnu skrb iz Metkovića i Ploča, PP Metković te zainteresirani roditelji.