vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Tečaj za vodiče pustolovnog turizma

Metković, 11.11.2011. - U okviru projekta Poslovna suradnja i unapređenje vještina u razvoju pustolovnog turizma u Metkoviću je u organizaciji HGSS-a održan trodnevni tečaj za vodiče pustolovnog turizma.
     Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore u kojem sudjeluju Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) u suradnji sa Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Centrom za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i UNDP-om Crna Gora. Svrha projekta je, u skladu sa novim trendovima u turizmu, kroz nadogradnju i usavršavanje vještina te uspostavu poslovne suradnje, doprinijeti razvoju pustolovnog turizma. Ukupna vrijednost projekta sa hrvatske i crnogorske strane iznosi 387.257,10 EUR od čega Europska unija financira 322.609,49 EUR, a projekt se provodi u razdoblju od siječnja 2011. do lipnja 2012.
     Tečaj u Metkoviću prošlo je tridesetak članova iz radne grupe projekta s područja cijele Dubrovačko-neretvanske županije, a obuku su održali licencirani instruktori HGSS-a. Polaznici su imali prigodu odslušati i predavanje o prirodnoj baštini i pustolovnom turizmu koje je održala Milena Šijan, proslavljena hrvatska alpinistica iz Udruge SUNCE.