vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Uspješan vikend za većinu klubova

Metković, 14.11.2011. - Protekli vikend bio je uspješan za većinu naših klubova. Uvjerljive pobjede, uz NK Neretvu, izborili su i rukometaši RK Metković 1963, boćari BK Metković i košarkaši KK Metkovića.
NOGOMET
IV. HNL – jug, podskupina 'C', 9. kolo
Gusar Komin – Metković 0:0
RUKOMET
2. HRL jug muški, 8. kolo
Metković 1963 – Dubrovnik 35:24
2. HNL jug žene, 8. kolo
Metković – Vranjic 15:23
BOĆANJE
BK Metković – BK Benčić Vargon 17:9
     Boćari Metkovića u 3. kolu I. HBL ponovili su prošlogodišnji uspjeh pobijedivši na domaćem terenu favorizirani BK Benčić Vargon iz Rijeke rezultatom 17:9.
     Po dva poena za Metković ubilježili su Mile Vidović i Vedran Crnčević u disciplini pojedinačno. Četiri poena izborili su Mile Vidović i Jure Krstičević u disciplini par te Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević i Željko Vladimir u disciplini trojka. Disciplina brzinsko izbijanje Metkovcima je donijela tri poena od kojih je dva izborio Vedran Crnčević, a jedan Marinko Jurišić. Vedran Crnčević i Mile Vidović iskazali su se i u disciplini precizno izbijanje u kojoj su osvojili svaki po dva poena. Metkovci nisu uspjeli osvojiti niti jedan poen jedino u disciplinama brzinsko izbijanje i brzinsko štafetno izbijanje koje su odigrali Jure Konjevod i Ivan Guinović, odnosno Marinko Jurišin i Ivan Guinović.
     Susret su sudili Lujko Hendić i Velimir Galov, a suci za tehnička izbijanja bili su Mirko Jakić i Miroslav Barišić.
KOŠARKA
KK Metković – KK Jazine 99:75
     Metkovski drugoligaš KK Metković u 6. kolu A2 lige – jug ugostio je KK Jazine i zabilježio četvrtu pobjedu u nizu na domaćem terenu i trenutno zauzima prvo mjesto na tablici sa devet osvojenih bodova. Konačnih 99:75 rezultat je ponajprije domaće nadmoći u trećoj četvrtini koju su Metkovci dobili sa 15 razlike. Nakon izjednačene igre u prvoj četvrtini, u drugoj Metkovci rezultat preokreću u svoju korist u prvom redu zahvaljujući tricama Marića, Marina i Matića. U četvrtoj četvrtini priliku da se okušaju na terenu dobili su mladi igrači pa su Zadrani poraz uspjeli barem malo ubilježiti.
     Rezultat po četvrtinama bio je 22:22, 23:16, 30:16 i 24:22. Za domaće najviše koševa postigli su Marić (21), Bilić (17), Matić (14), Marin (13) i Štrbe (12), a za goste Škara (20), Ljubičić (17) i Pelczmann (13). Svakako treba pohvaliti juniora Ivu Matića te Mateja Štrubu koji su tijekom utakmice pokazali odličnu igru, a od ukupno 13 trica domaće ekipe njih dvojica pogodili su ih osam, svaki po četiri.