-908

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

13.7.2024.
Matija - Maša Borovac
supruga Ivana, rođena Šalinović
1953. - 2024.
Matija - Maša Borovac

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Gradske vijesti

Viziri za hrvatske bolnice iz Metkovića

Metković, 31.3.2020. - Metkovski gimnazijalci iz skupine 'Acervatio' popravili su 3D printer i sada tiskaju vizire za hrvatske bolnice.
https://www.facebook.com/acervatio

 

 Humanost

28 doza krvi za OB Dubrovnik

Metković, 30.3.2020. - Akciji dobrovoljnoga darivanja krvi, što je u organizaciji GD Crvenoga križa Metković i Odjela za transfuzijsku medicinu OB Dubrovnik jutros provedena u GKS-u, odazvalo se 64 darivatelja, no njih je 28 moglo darovati krv, od kojih 11 prvi put.

 Gradska uprava

Usvojene mjere za ublažavanje posljedica epidemije

Metković, 30.3.2020. - U Galeriji GKS-a danas je pod predsjedavanjem Hrvoja Bebića održana XXVI. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na čijem se Dnevnom redu našla samo točka Prijedlog Odluke o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada Metkovića. Dogovorom svih stranaka o Prijedlogu se nije raspravljao pa su jednoglasno usvojene sljedeće mjere:

 Obavijest

Broj zaraženih u našoj županiji i dalje 32

Metković, 29.3.2020. - Ukupan broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 32, a dvije su osobe izliječene. Zbog COVID-19 infekcije hospitalizirano je osam pacijenata, a zbog pogoršanja općeg stanja dvoje pacijenata starije životne dobi jučer je, sukladno unaprijed zadanom protokolu, prebačeno u KBC Split. Njihovo stanje danas je stabilno.

 Zdravstvo

Velika donacija Domu zdravlja Metković

Metković, 28.3.2020. - U organizaciji Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve te njihove humanitarne akcije “Veliko srce za djecu Neretve” isporučena je nabavljena oprema Domu zdravlja Metković. U sklopu navedene akcije nabavljena je te uručena na korištenje sljedeća oprema:

 Narona

Virtualna šetnja Arheološkim muzejom Narona

Metković, 28.3.2020. - U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje. Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

 Obavijest

Tumačenje Ministarstva poljoprivrede o izdavanju propusnica poljoprivrednicima

Metković, 27.3.2020. - Propusnica koju izdaju službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva nije potrebna poljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

 Obavijest

'Online' logopedsko savjetovanje

Metković, 27.3.2020. - Logoped u Domu zdravlja Metković Ante Ujdur poslao nam je obavijest da su do daljnjega obustavljene logopedske vježbe i pregledi te upute djeci i roditeljima kako to djelomično nadoknaditi online savjetovanjem.

 Gradska uprava

Mjere za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa COVID 19 na području Grada Metkovića

Metković, 26.3.2020. - Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, koja će se održati u ponedjeljak, 30. ožujka 2020. godine, predložit ću Gradskom vijeću paket prvih mjera za pomoć gospodarstvu i građanima grada Metkovića radi ublažavanja posljedica uslijed epidemije COVID-19.

 Poljoprivreda

Propusnice za poljoprivrednike, stočare i pčelare

Metković, 25.3.2020. - Dobili smo obavijest da Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnice za napuštanje mjesta prebivališta poljoprivrednim proizvođačima u sljedećim okolnostima:

 Priopćenje za javnost

Dva nova oboljela u našoj županiji

Metković, 25.3.2020. - U odnosu na posljednje informacije koje je objavio Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, pristigli su nalazi preostalih uzoraka poslanih na analizu u Zagreb te su otkrivena dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Ukupan broj zaraženih je 24.

 Obavijest

Psihološka pomoć Corona 2020

Metković, 25.3.2020. - Hrvatska psihološka komora u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i psihološkim društvima pojedinih županija otvorilo je telefonske linije za pružanje psihološkog savjetovanja uslijed epidemije koronavirusa (COVID-19). Psihološku pomoć građani Dubrovačko-neretvanske županije mogu zatražiti na broj 091/544 4433 od 00 do 24 sata, svakog dana u tjednu. Na telefonu će biti dostupni psiholozi volonteri, kojih je za sada četiri.

 

 Obavijest

Kako Stožeru CZ Grada Metkovića podnijeti zahtjev za izdavanja propusnice

Metković, 24.3.2020. - Obavještavaju se osobe s prebivalištem i stalnim boravištem na području grada Metkovića, koji iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju otići izvan područja grada Metkovića, da zahtjev mogu podnijeti putem e-maila civilna.zastita@metkovic.hr, te osobno dolaskom ispred Gradske uprave na adresi Stjepana Radića 1.

 Obavijest

Novo redno vrijeme u Domu zdravlja Metković

Metković, 24.3.2020. - U svrhu unaprjeđenja pridržavanja mjera Civilnog stožera RH, Dom zdravlja Metković uveo je nekoliko mjera te se građani mole za njihovo pridržavanje.

 Priopćenje za javnost

Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ

Metković, 23.3.2020. - U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je sedam osoba na liječenju zbog koronavirusa, a ukupan broj zaraženih trenutno je 22. Ostali su u kućnoj samoizolaciji. Svim pacijentima klinička slika je blaga. Ukupno je upućeno 136 uzoraka na analizu (10 u ponedjeljak, 23. ožujka 2020.) za COVID-19. Utvrđeno je 9 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

 Obavijest

Novo radno vrijeme Ljekarne Draženović

Metković, 23.3.2020. - Iz Ljekarne Draženović javljaju da za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa njihove ljekarne od ponedjeljka, 23. ožujka do daljnjeg rade u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati. Radno vrijeme poslovnica je:

 Obavijest

Obavijest građanima o radu upravnih poslova

Metković, 23.3.2020. - S obzirom na epidemiološku situaciju, Odlukom Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska od danas, 23. ožujka 2020. obustavlja rad sa strankama, osim za:

 Obavijest

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Metković, 23.3.2020. - S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa
bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

 

 Obavijest

Zatvorena tržnica

Metković, 23.3.2020. - Od danas je zatvorena Gradska tržnica, s time da je prodavačima svoje zalihe dopušteno prodati putem dostave. Mesnica na tržnici, kao izdvojeni objekt, i dalje ostaje otvorena.

 

 Zdravlje

Savjeti zdravstvenoga osoblja DZ Metković

Metković, 23.3.2020. - Iz Doma zdravlja Metković, COVID-19 ordinacije savjetujemo, preporučamo, apeliramo javnost da ne paničare kod pojave simptoma te ukoliko dođe da ovih dana imate akutnu upalu dišnih puteva, kako da se ponašate…

 Obavijest

Sportska dvorana Gimnazije Metković pripremit će se za prihvat lakše oboljelih

Metković, 22.3.2020. - Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Metkovića, održanoj danas u 9:30, raspravljalo se o mjerama zaštite od novog koronavisrusa COVID- 19 i postupanju nadležnih tijela oko provođenja odluka Stožera civilne zaštite RH.

 Obavijest

Metkovsku ispostavu MHB kontaktirajte putem telefona ili e-pošte

Metković, 21.3.2020. - Sukladno preporučenim mjerama za prevenciju širenja koronavirusa, pozivamo naše stranke da nas kontaktiraju putem telefona ili elektroničke pošte. Kao što Vam je poznato, vrata Ministarstva hrvatskih branitelja uvijek su otvorena svim našim strankama, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

 Obavijest

Centar za socijalnu skrb Metković primat će samo žurne slučajeve

Metković, 21.3.2020. - Za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 u Republici Hrvatskoj obavještavamo građane da će Centar za socijalnu skrb Metković primati samo one stranke/korisnike koji dolaze zbog žurnih i neodgodivih razloga (smrt člana obitelji, nasilje u obitelji i smještaj u kriznim i hitnim situacijama).

 Obavijest

Dobra vijest za našu županiju

Metković, 20.3.2020. - Tijekom popodnevnih sati stiglo je preostalih 14 nalaza medicinskog osoblja (od 32 poslana) koje je bilo u kontaktu s prvozaraženom ženskom osobom u OB Dubrovnik, a koji su preventivno testirani na COVID-19 infekciju. Svi nalazi su negativni na koronavirus.

 

 Policija

Ne dajte osobne podatke preko mobilnih aplikacija

Metković, 20.3.2020. - Zaprimili smo informacije da naši građani putem mobilnih aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa na pametnim telefonima zaprimaju obavijesti putem kojih se traži da, zbog izrade evidencije o prekršiteljima mjera samoizolacije, povratno dostave osobne podatke – upozoravaju iz MUP-a .

 

 Obavijest

U Dubrovniku potvrđen drugi slučaj koronavirusa

Metković, 20.3.2020. - U Dubrovniku je zabilježen drugi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o Dubrovčaninu rođenom 1955. godine, koji se u srijedu s obitelji vratio sa skijanja u Bugarskoj te se odmah stavio u samoizolaciju, a sad se nalazi u dubrovačkoj bolnici u izolaciji te mu je dobro opće stanje, objavio je u petak ujutro Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 Policija

Upozorenje građanima: Ne nasjedajte na prevarante na kućnom pragu!

Metković, 20.3.2020. - Splitska policija zaprimila je nekoliko dojava o uočavanju sumnjivih osoba koje dolaze građanima na vrata stana predstavljajući se kao djelatnici civilne zaštite.

 

 Obavijest

Sa subote na nedjelju dezinfekcija ulica i javnih površina

Metković, 20.3.2020. - U noći sa subote na nedjelju (21. na 22. ožujka) djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Metković provodit će u Metkoviću dezinfekciju ulica i javnih površina. Nalaže se svim vlasnicima ugostiteljskih objekata da s javnih površina uklone stolove i stolice, kako bi se dezinfekcija mogla uspješno provesti.
GRAD METKOVIĆ

 

 Obavijest

Adresa e-pošte i broj telefona Stožera CZ Grada Metkovića

Metković, 20.3.2020. - Vezano za Odluku Stožera civilne zaštite RH, Grad Metković je za građane osigurao adresu e-pošte, na koju će oni moći upućivati pitanja u svezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u našoj sredini.
   
Adresa e-pošte: civilna.zastita@metkovic.hr
Kontaktni telefon: 098-929-06-36
   
Damir Raić, načelnik Stožera CZ Grada Metkovića

 

 Obavijest

U DZ Metković s radom počinje izdvojena COVID-19 ordinacija

Metković, 20.3.2020. - Prema naputcima Ministarstva zdravstva da se osiguraju posebno izdvojene ordinacije za trijažni pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus, Dom zdravlja Metković u najkraćem je roku uredio i radno organizirao prostor potreban za početak rada. Ordinacija se nalazi na lokaciji pomoćne zgrade Doma zdravlja Metković u ulici Ante Starčevića 12 (iza DM-trgovine) te u petak, 20. ožujka počinje s 24-satnim dežurstvom.

 Priopćenje za javnost

Priopćenje stožera CZ Grada Metkovića

Metković, 19.3.2020. - Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Metkovića održanoj danas, 19. ožujka u prostorijama Ustanove za kulturu i sport Metković raspravljalo se o mjerama zaštite od novog koronavisrusa COVID- 19 i postupanju nadležnih tijela oko provođenja Odluka o proglašenju Zakona o dopuni sustava civilne zaštite se odlučilo sljedeće:

 Obavijest

Prvi slučaj koronavirusa u županiji

Metković, 19.3.2020. - Stožer civilne zaštite DNŽ obavještava javnost da je jedan od uzoraka upućenih iz Opće bolnice Dubrovnik na analizu u Zagreb pozitivan na koronavirus. To je prvi pozitivan nalaz nakon 15 poslanih uzoraka. Radi se o osobi srednjih godina koja je hospitalizirana i nalazi se u izolacijskoj jedinici OB Dubrovnik. Zdravstveno stanje pacijentice je dobro. Više obavijesti bit će dostupno na konferenciji za medije danas u 11 sati nakon sjednice Stožera. Ovo saznanje samo potvrđuje nužnost pridržavanja mjera propisanih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

 

 Obrtništvo

Prikupljanje podataka za Obrtnički sustav za informiranje obrtnika

Metković, 19.3.2020. - Hrvatska obrtnička komora razvija svoj sustav za slanje obavijesti mailom i SMS porukama. Dobar dio obrtnika upisan je u sustav, ali još uvijek nedostaje oko 150 brojeva mobitela i mail adresa.

 Obrazovanje

Obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole

Metković, 18.3.2020. - Sukladno naputcima Ministarstva znanosti i obrazovanja obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

 Policija

U policijskim postajama nov način rada upravnih poslova

Metković, 18.3.2020. - S obzirom na trenutno povećani rizik od bolesti uzrokovane novim koronavirusom (COVID-19) u Republici Hrvatskoj te sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, a s ciljem zaštite zdravlja ljudi obavještavamo građane da radno vrijeme upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i u policijskim postajama za sada ostaje nepromijenjeno, no pozivaju se građani da u službene prostorije dolaze samo ukoliko postoji potreba za žurnim rješavanjem pojedinih upravnih poslova.

 Gradske vijesti

Skrivena ruševna fasada zgrade u Ul. S. Radića

Metković, 18.3.2020. - Fasada ruševne zgrade u Ulici Stjepana Radića, koja već godinama nagrđuje izgled grada pri silasku s Lučkoga mosta na lijevu stranu, dobila je „presvlaku“ u vidu velikoga panoa na kojemu su reklame za Arheološki muzeja Narona u Vidu te Prirodoslovni muzej Metković. Svakako dobro privremeno rješenje, a zanimljivo je i to da će pano biti pod videonadzorom. Pano je izradila metkovska tvrtka T-reklam, a izradu je financirao Grad Metković.

 

 Obavijest

Ustroj rada DZ Metković u novonastaloj situaciji

Metković, 17.3.2020. - Prema naputku Ministarstva Zdravstva, Dom zdravlja Metković je u postupku osiguravanja potrebne lokacije za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Posebno izdvojena ordinacija za pregled bolesnika potencijalno će raditi 24 sata, a započeti će s radom već krajem ovoga tjedna te ćemo vas o tome naknadno izvijestiti – objavljeno je na mrežnome mjestu Doma zdravlja Metković.

 

 Priopćenje za javnost

Priopćenje Stožera civilne zaštite grada Metkovića

Metković, 16.3.2020. - Stožer civilne zaštite grada Metkovića danas je u prostorijama Ustanove za kulturu i sport Metković u 11 sati održao sjednicu, na kojoj je bio nazočan i gradonačelnik Dalibor Milan. Na sjednici su se prokomentirale mjere koje su već donesene, te se raspravljalo o situaciji u vezi s epidemijom novog koronavirusa – COVID-19.

 Internet

CARNET-ov sustav pod DDoS napadom

Metković, 16.3.2020. - Nastava preko HRT3 i SPTV izvodi se uspješno, no sustav AAI@EduHr trenutačno je pod kibernetičkim DDoS napadom koji korisnicima uzrokuje poteškoće s pristupom određenim uslugama – javljaju iz CARNET-a.

 Obavijest

PMM prelazi na virtualan model rada

Metković, 16.3.2020. - S obzirom na mjere uvedene zbog virusa COVID-19, Prirodoslovni muzej Metković ograničio je svoju izložbenu djelatnost i zatvorio galerijske prostore. Unatoč novonastaloj situaciji, Muzej će nastaviti svojoj publici nuditi kulturni sadržaj te razvijati nove načine komunikacije s publikom. Stoga ih od sutra možete pratiti na Facebook profilu Prirodoslovni muzej Metković.

 

 Obavijest

Iz Hrvatske u BiH samo s putovnicom uz obveznu samoizolaciju?

Metković, 16.3.2020. - Privremen normalan režim na granici s BiH, što je jučer kratko uspostavljen, danas je zamijenjen novim. Naime, putnici uz Hrvatske u BiH od jutros mogu ući samo s putovnicom uz obvezu naknadne samoizolacije. Problem je u tome što nam s terena stižu informacije da na svim prijelazima nije isto jer očito vlada zbrka u tumačenju Odluke Vijeća ministara.

 Folklor

KUD 'Metković' prekinuo s probama

Metković, 16.3.2020. - Iz KUD-a 'Metković' obavještavaju roditelje i polaznike njihove Škole folklora da je slijedom upute Ministarstva znanosti i obrazovanja o prekidu nastave od ponedjeljka 16. ožujka 2020. u trajanju od dva tjedna, Upravni odbor Društva odlučio da se u istom razdoblju prekinu probe. S njima će se nastaviti kada škole dobiju uputu o nastavku rada.

 

 Gradske vijesti

U BiH iz Hrvatske i iz BiH u Hrvatsku ponovno normalno

Metković, 15.3.2020. - Stigla je dobra vijest za sve nas koji živimo uz granicu s BiH, poglavito za naše sugrađane i susjede koji rade s druge im strane granice. Naime, nakon jutrošnje nejasne situaciji oko prelaska granice, sada građani preko nje mogu u oba smjera.

 

 Gradske vijesti

U Hrvatsku se iz BiH može, ali problem je pri povratku

Metković, 15.3.2020. - Kada smo jutros iza 9:30 bili na GP Gabela Polje policija još nije bila službeno dobila nikakve informacije o tome da putnici iz BiH neće trebati ići u samoizolaciju pri ulasku u Hrvatsku, što je rečeno na jutrošnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite. No, ima drugi problem.

 Obavijest

Obustavlja se rad škola i vrtića te sportske, kulturne i druge manifestacije

Metković, 14.3.2020. - Gradonačelnik Grada Metkovića je dana 14. ožujka 2020. godine, nakon sastanka Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održanog u Dubrovniku, te preporuka istog, a uz već postojeće odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite poput one o zabrani održavanja svih skupova i organiziranih okupljanja te o zatvaranju dječjih vrtića i škola, donio odluke koje od trenutka donošenja stupaju na snagu za Grad Metković:

 Šport

Metkoviću najveći sportski događaj u povijesti

Metković, 13.3.2020. - Nakon uspješnoga domaćinstva Europskom prvenstvu u kajak-kanu maratonu, koje je u Metkoviću održano u srpnju 2018. godine, a za što smo od svih dobili vrlo pozitivne ocjene, stvorila se zajednička zamisao Grada Metkovića i Hrvatskoga kajakaškog saveza da se Metković kandidira za domaćina Svjetskom prvenstvu u kajak-kanu maratonu 2024. godine.

 Obavijest

Dvoje pacijenata u Dubrovniku negativni na koronavirus

Metković, 13.3.2020. - Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije obavještava da, prema podacima OB Dubrovnik, dva pacijenta čiji su uzorci jučer preventivno poslani na testiranje, negativni su na koronavirus.

 

 Obavijest

Do daljnjega se odgađaju sva kulturna događanja u GKS-u

Metković, 13.3.2020. - Prema naputku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da se do daljnjega odgode svi skupovi na kojima se očekuje više od 100 posjetitelja, odgađaju se sva najavljena događanja u Gradskome kulturnom središtu, uključujući i kinopredstave, budući da je nemoguće predvidjeti broj posjetitelja.

 

 

Za promet se zatvaraju dijelovi ulica uz staro kino

Metković, 12.3.2020. - Obavještavaju se građani da će 13. ožujka (petak) od 7 do 12 sati za promet biti zatvoren dio ulica Ante Starčevića i oca Ante Gabrića, kako bi se nesmetano mogli izvesti pripremni radovi za kolničku konstrukciju.

 

 Priopćenje za javnost

Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Metković, 12.3.2020. - Prema posljednjim dostupnim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno nema osoba koje su u obradi zbog sumnje na COVID-19 infekciju – stoji u Priopćenju Stožera civilne zaštite DNŽ.

 

 Zdravlje

Stožer CZ-a: Zdravlje ljudi je na prvom mjestu, pratimo i utjecaj koronavirusa na gospodarstvo

Metković, 10.3.2020. - Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije jučer je održao sjednicu na temu pripremnih aktivnosti u slučaju eventualne pojave koronavirusa u našoj županiji, a na ovoj sjednici su bili prisutni i predstavnici Hrvatske gospodarske komora, Hrvatske obrtničke komore, Turističke zajednice DNŽ te MORH-a.

 

 Šport

Izvrstan proljetni start metkovskih veslača

Metković, 10.3.2020. - Prošle je subote u Splitu je na regatnoj stazi Spinut održana 20. jubilarna regata Memorijal Zlatko Celent, odnosno 1. regata kupa Veslačkog saveza Dalmacije, na kojoj su sudjelovali i veslači VK Neretvanski gusar. Veslači su odlično odradili zimske pripreme, a dio je veslača iz školskoga pogona prešao u natjecateljski dio.

 Obavijest

Put Narone danas kratko bez vode

Metković, 10.3.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga na Putu Narone da će danas, 10. ožujka od 9 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Obrazovanje

Metkovci ponovno najbolji tehničari

Metković, 9.3.2020. - Prošloga je petka OŠ don Mihovila Pavlinovića bila domaćinom 62. natjecanja mladih tehničara Dubrovačko-neretvanske županije, na kojemu su metkovski učenici u osam kategorija osvojili čak četiri prva mjesta; troje iz OŠ S. Radića i jedan iz OŠ don. M. Pavlinovića.

 

 Policija

Dani otvorenih vrata i u Metkoviću

Metković, 5.3.2020. - Dani otvorenih vrata, putem kojih se promovira policijsko zanimanje, nakon Dubrovnika jučer su održani i u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepan Radić u Metkoviću.

 Obrazovanje

Nižu se uspjesi učenika SŠ Metković na gastro-natjecanjima

Metković, 4.3.2020. - Na Korčuli se od 1. do 3. ožujka održalo Regionalno gastro-natjecanje za sve škole iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Naša je škola imala predstavnike u trima disciplinama te ostvarila izvrsne rezultate.

 Poljoprivreda

Najava Javnoga poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi

Metković, 4.3.2020. - Iz Jedinstvenoga upravnog odjela, Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU obavještavaju nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Metkovića da će Grad Metković 9. ožujka (ponedjeljak) objaviti Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi.

 Naši u svijetu

Popović: Bio sam jedini dinamovac u razredu

Metković, 4.3.2020. - Evo novosti iz svijeta glazbe i sporta. Jurica Popović je, kao veliki zaljubljenik u nogomet, dao videointervju portalu Gol.gr, u kojemu spominje metkovski nogomet te kako je tijekom srednjoškolskoga obrazovanja u Splitu bio jedini dinamovac u razredu.

 

 Poziv

Poziv na usklađivanje kalendara Metkovskoga ljeta 2020.

Metković, 4.3.2020. - Ustanova za kulturu i sport Metković poziva sve one koji tijekom ljeta 2020. namjeravaju u gradu organizirati razna kulturna, zabavna, sportska i slična događanja da svoje predstavnike pošalju na sastanak koji će se u Galeriji GKS-a održati ponedjeljak, 9 ožujka s početkom u 9 sati. Svrha sastanka je usklađivanje kalendara te utvrđivanje potreba za terminima u objektima o kojima skrbi UKS Metković.

 

 Izložba

Kulijini akrilici izloženi u GKS-u

Metković, 4.3.2020. - Izložba 'Akrilici 2020' metkovskoga slikara amatera Ivice Ivaniša Kulije sinoć je otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 Obrazovanje

Vrtićani robotičari

Metković, 3.3.2020. - U Dječjemu vrtiću Metković jučer su za djecu predškolske dobi održane četiri radionice iz robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su organizirali Informatički klub Futura i Zajednica Tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku.

 Predavanje

Kako je glagoljica bila jača od pušaka i bajuneta

Metković, 3.3.2020. - Izvrsno predavanje pod nazivom 'Čudo hrvatske glagoljice' Metkovcima su sklopu Dana o. Ante Gabrića u Galeriji GKS-a održali tajnica i predsjednik Društva prijatelja glagoljice Mirna Lipovac i Darko Žubrinić.

 Kazalište

Dvije predstave Ansambla IONA

Metković, 3.3.2020. - Zagrebački euritmijski ansambl IONA, kojemu je umjetnička voditeljica Metkovka Vida Talajić Čuletić, prošli je tjedan s dvjema predstavama nastupio u Gradskom kulturnom središtu Metković.

 Humanost

Večer posvećena Vladimiru Palečeku, utemeljitelju Fonda 'Gladno dijete'

Metković, 3.3.2020. - U sklopu nedavno završenih Dana o. Ante Gabrića u Galeriji GKS-a Mirna Lipovac i Darko Žubrinić domaćoj su publici predstavili velikoga humanitarca Vladimira Palečeka.

 Obavijest

Bez vode dio Ul. kneza Trpimira

Metković, 2.3.2020. - Metković d.o.o. obavještava korisnike vodnih usluga u dijelu Ulice kneza Trpimira, od raskrižja sa Zagrebačkom do raskrižja s Mileževcem, da će danas, 2. ožujka od 10:30 do 12 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

 

 Policija

U Metkoviću promocija policijskog zvanja

Metković, 2.3.2020. - Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva sve zainteresirane građane da se u srijedu, 4. ožujka od 10 sati do 11:30 pridruže pripadnicima policije u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću.

 Rad udruga

Dani o. Ante Gabrića u Udruzi „Otac Ante Gabrić“

Metković, 2.3.2020. - Dani o. Ante Gabrića, kao i svake godine, aktivno su obilježeni u udruzi „Otac Ante Gabrić“. U četvrtak, 27. veljače, u prostorijama Udruge, u suradnji s Udrugom „Dobra“, upriličen je prigodni program „Tamo gdje palme cvatu“ u kojem su sudjelovali i članovi dječjeg zbora župe sv. Ilije.

 Poljoprivreda

Radionica iz ekološke poljoprivrede

Metković, 2.3.2020. - Dubrovačko-neretvanska županija poziva sve zainteresirane poljoprivrednike, udruge poljoprivrednika, tehničare i stručnjake na području poljoprivrede i ekologije, kao i predstavnike lokalne samouprave i poduzetničke udruge na radionicu iz ekološke poljoprivrede.

 Gradska uprava

Usvojene izmjene i dopune PPU-a te najavljena mogućnost vraćanja naplate parkiranja

Metković, 2.3.2020. - Pod predsjedanjem Hrvoja Bebića u petak je održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića, na kojoj su se našle samo dvije točke, obje vezene uz prostorno planiranje.

 

Vijesti iz 3. 2020.
ukupno 69

Viziri za hrvatske bolnice iz Metkovića

28 doza krvi za OB Dubrovnik

Usvojene mjere za ublažavanje posljedica epidemije

Broj zaraženih u našoj županiji i dalje 32

Velika donacija Domu zdravlja Metković

Virtualna šetnja Arheološkim muzejom Narona

Tumačenje Ministarstva poljoprivrede o izdavanju propusnica poljoprivrednicima

'Online' logopedsko savjetovanje

Mjere za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa COVID 19 na području Grada Metkovića

Propusnice za poljoprivrednike, stočare i pčelare

Dva nova oboljela u našoj županiji

Psihološka pomoć Corona 2020

Kako Stožeru CZ Grada Metkovića podnijeti zahtjev za izdavanja propusnice

Novo redno vrijeme u Domu zdravlja Metković

Priopćenje Stožera civilne zaštite DNŽ

Novo radno vrijeme Ljekarne Draženović

Obavijest građanima o radu upravnih poslova

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Zatvorena tržnica

Savjeti zdravstvenoga osoblja DZ Metković

Sportska dvorana Gimnazije Metković pripremit će se za prihvat lakše oboljelih

Metkovsku ispostavu MHB kontaktirajte putem telefona ili e-pošte

Centar za socijalnu skrb Metković primat će samo žurne slučajeve

Dobra vijest za našu županiju

Ne dajte osobne podatke preko mobilnih aplikacija

U Dubrovniku potvrđen drugi slučaj koronavirusa

Upozorenje građanima: Ne nasjedajte na prevarante na kućnom pragu!

Sa subote na nedjelju dezinfekcija ulica i javnih površina

Adresa e-pošte i broj telefona Stožera CZ Grada Metkovića

U DZ Metković s radom počinje izdvojena COVID-19 ordinacija

Priopćenje stožera CZ Grada Metkovića

Prvi slučaj koronavirusa u županiji

Prikupljanje podataka za Obrtnički sustav za informiranje obrtnika

Obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole

U policijskim postajama nov način rada upravnih poslova

Skrivena ruševna fasada zgrade u Ul. S. Radića

Ustroj rada DZ Metković u novonastaloj situaciji

Priopćenje Stožera civilne zaštite grada Metkovića

CARNET-ov sustav pod DDoS napadom

PMM prelazi na virtualan model rada

Iz Hrvatske u BiH samo s putovnicom uz obveznu samoizolaciju?

KUD 'Metković' prekinuo s probama

U BiH iz Hrvatske i iz BiH u Hrvatsku ponovno normalno

U Hrvatsku se iz BiH može, ali problem je pri povratku

Obustavlja se rad škola i vrtića te sportske, kulturne i druge manifestacije

Metkoviću najveći sportski događaj u povijesti

Dvoje pacijenata u Dubrovniku negativni na koronavirus

Do daljnjega se odgađaju sva kulturna događanja u GKS-u

Za promet se zatvaraju dijelovi ulica uz staro kino

Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Stožer CZ-a: Zdravlje ljudi je na prvom mjestu, pratimo i utjecaj koronavirusa na gospodarstvo

Izvrstan proljetni start metkovskih veslača

Put Narone danas kratko bez vode

Metkovci ponovno najbolji tehničari

Dani otvorenih vrata i u Metkoviću

Nižu se uspjesi učenika SŠ Metković na gastro-natjecanjima

Najava Javnoga poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi

Popović: Bio sam jedini dinamovac u razredu

Poziv na usklađivanje kalendara Metkovskoga ljeta 2020.

Kulijini akrilici izloženi u GKS-u

Vrtićani robotičari

Kako je glagoljica bila jača od pušaka i bajuneta

Dvije predstave Ansambla IONA

Večer posvećena Vladimiru Palečeku, utemeljitelju Fonda 'Gladno dijete'

Bez vode dio Ul. kneza Trpimira

U Metkoviću promocija policijskog zvanja

Dani o. Ante Gabrića u Udruzi „Otac Ante Gabrić“

Radionica iz ekološke poljoprivrede

Usvojene izmjene i dopune PPU-a te najavljena mogućnost vraćanja naplate parkiranja

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01