vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Alkohol, NE hvala!

Metković, 23.11.2011. - Od načelnika PP Metković Roberta Venea primili smo sljedeću obavijest: U Republici Hrvatskoj u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca provodi se akcija „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu koje PP Metković, u suradnji sa PU Dubrovačko-neretvanskom provodi akciju „Alkohol, NE hvala“.
   Svake godine u navedenom razdoblju akcija se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.
   Putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini promoviraju se zdravi stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti i pružanju pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.
   Pri tom je izuzetno važna suradnja s medijima (radio postaje, lokalne novine, web portali) na koje apeliramo da u okviru svojih emisija / informativnih prostora osmisle i prezentiraju medijske projekte koji razmatraju problem ovisnosti s različitih razina, s posebnim osvrtom na poboljšanje zaštite zdravlja djece, mladeži i obitelji i promoviranje zdravih stilova života, te kontinuirano praćenje aktivnosti koje će s ciljem obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirati na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.
   Navedene aktivnosti poduzimaju se kako bi se podigla razina svijesti javnosti o ovom problemu te kako bi se zajedničkim naporima pridonijelo ostvarivanju zajedničkog cilja učinkovite borbe protiv svih oblika ovisnosti u našem društvu.