vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Uručene donacije obitelji Ilić i MNK Vid

Metković, 21.11.2011. - Metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić i državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH Karlo Gjurašić s 18 tisuća kuna podržali su humanitarnu akciju pod nazivom Kolica za Kristijana koju je u srpnju pokrenuo MO Vid.
     Akcija je pokrenuta kako bi se prikupio novac za kupnju najjednostavnijih invalidskih kolica na elektromotorni pogon koja su šesnaestogodišnjem Kristijanu Iliću, stopostotnom tjelesnom invalidu, neophodna u svakodnevnom životu.
     Gabrić i Gjurašić novac su uručili Kristijanovoj mami Ivki na prigodnom okupljanju u župnoj dvorani u Vidu kojem su nazočili i bivša županica Mira Buconić, obitelj Ilić, izuzev Kristijana koji je zbog viroze ostao kući, i gotovo cijela momčad MNK Vid. Zahvalivši na donaciji, Ivka Ilić rekla je kako će iznosu od 18 tisuća kuna pridodati i sredstva prikupljena za trajanja akcije što će omogućiti da se Kristijanu kupe kvalitetnija i bolja kolica. U znak zahvalnosti donatorima je uručila drvene trupice koje je izradio Kristijanov tata Joško.
     Istom prigodom gradonačelnik Gabrić uručio je i torbe sa sportskom opremom nogometašima MNK Vid. U ime Kluba na donaciji je zahvalio predsjednik Stipe Čamber.