-917

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

22.7.2024.
Bosiljka Obšivač
udova Vlatka, rođena Ćakić
1947. - 2024.
Bosiljka Obšivač
22.7.2024.
Matija - Maša Ivanković
udova Luke-Luše, rođena Majčica
1935. - 2024.
Matija - Maša Ivanković

KONTAKT

Vijesti

arhiv vijesti

 Baština

'Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća' predstavljena i u Zagrebu

Metković, 31.10.2015. - U sklopu nedavno održanih Dana Neretve u Zagrebu u Palači Matice hrvatske predstavljena je knjiga Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća profesorice Radojke Bagur, čije je predstavljanje u Metkoviću bilo u lipnju.

 Gradska uprava

Petrov primio predstavnike GD Crvenoga križa

Metković, 31.10.2015. - Gradonačelnik Božo Petrov u svojemu je uredu primio članove Gradskoga društva Crvenoga križa u Metkoviću kako bi im uručio zahvalnice za doprinos u humanitarnome radu i darivanju krvi više od sto puta.

 In memoriam

Sjećanje na poginule metkovske branitelje

Metković, 31.10.2015. - Danas u 19 sati u Galeriji metkovskoga GKS-a započet će program povodom 1. studenoga – Spomendana na hrvatske branitelje iz grada Metkovića poginule u Domovinskom ratu, u kojemu je braneći svoj grad i Hrvatsku poginulo 18 naših sugrađana.

 

 Izbori

Predizborni skup Koalicije Hrvatska raste

Metković, 31.10.2015. - Prošle smo subote propustili predizborni skup Koalicije Hrvatska raste za X. izbornu jedinicu, koji je održan u metkovskome Hotelu Narona, pa vas upućujemo na vijest objavljenu na stranačkoj mrežnoj stranici.

 

 Zdravlje

Cijepljenje protiv sezonske gripe

Metković, 30.10.2015. - Cijepljenje protiv sezonske gripe za sezonu 2015./2016. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji počinje 3. studenoga. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije zaprimio je ukupno 5 160 doza cjepiva.

 Policija

Pojačan nadzor prometnica koje vode put groblja

Metković, 30.10.2015. - Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani će, u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle i poginule, posjetiti groblja te se stoga na području cijele Hrvatske, pa tako i Dubrovačko-neretvanske županije, očekuje povećan promet vozila i kretanja građana.

 Rad udruga

Svjetski dan borbe protiv moždanog udara

Metković, 29.10.2015. - Povodom Svjetskog dana borbe protiv moždanog udara, koji se obilježava 29. listopada, u Udruzi Otac Ante Gabrić mr. pharm. Marija Zovko održala je predavanje, čime je nastavljen niz druženja kojima je zajednička tema Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi.

 Demanti

Božo Petrov kulturno je ustao i pružio ruku Krstičeviću

Metković, 29.10.2015. - Dobili smo demanti Mosta nezavisnih lista na izjavu generala u mirovini Damira Krstičevića, koju je sinoć iznio na predizbornome skupu Domoljubne koalicije u GKS-u, a odnosi se na nedavni događaj kada je g. Krstičević na splitskoj Rivi prišao Boži Petrovu, koji je tamo sjedio s gradonačelnikom Omiša i ostalim kandidatima s Liste Mosta nezavisnih lista.

 

 Izbori

Most predstavio svoju Listu

Metković, 29.10.2015. - Most nezavisnih lista sinoć je na predizbornom skupu u GKS-u predstavio kandidate sa svoje Kandidacijske liste za X. izbornu jedinicu.

 Policija

Obrali tuđe mandarine

Metković, 29.10.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvije muške osobe u dobi od 71 i 33 godine se sumnjiče da su u utorak, 27. listopada, u Opuzenu obrali i otuđili 2 400 kg mandarina iz voćnjaka kojeg koristi 43-godišnjak, oštetivši ga iznos od 10 000 kuna.

 Glazba

OGŠ Metković kupila novi klavir, večeras na njemu sviraju Mlinarić i Zlatar

Metković, 29.10.2015. - Osnovna glazbena škola Metković kupila je novi klavir Yamaha CX5 vrijedan 250 tisuća kuna. Večeras će na njemu koncert održati klavirski duo Vladimir Mlinarić i Jakša Zlatar, koji nastupaju kao gosti ciklusa Glazbene scene mladih.

 Izbori

Predizborni skup Domoljubne koalicije

Metković, 29.10.2015. - Jučer je metkovski GKS bio poprištem dvaju predizbornih skupova koje su održale dvije najjače političke stranke u Metkoviću. Prvi je bio Domoljubne koalicije na čelu HDZ-om.

 Anketa

Anketa krenula ispočetka

Metković, 28.10.2015. - Danas u popodnevnom satima počelo je „štancanje“ glasova na našoj anketi pa se dogodilo da je u samo jednome satu bilo preko 1800 glasovanja, što je potpuno nerealno za lokalnu anketu. Stoga je ponovno vraćena kontrola na IP adresu, s time da se prati i lokalna IP adresa što je dobiju korisnici koji dijele zajednički usmjernik.

 Film

U Knjižnici danas crtić 'Pobuna na farmi'

Metković, 28.10.2015. - U Gradskoj knjižnici Metković danas u 17 sati održat će se projekcija crtanoga filma Pobuna na farmi. Pjesme u filmu izvodi Vanna, a skladao ih je Oscarom nagrađen skladatelj filmske glazbe u filmovima Ljepotica i Zvijer i Aladin. Crtić traje 76 minuta i sinkroniziran je na hrvatski jezik. Besplatne ulaznice preuzmite na porti Knjižnice.

 

 Anketa

U anketi više ne provjeravamo IP adresu

Metković, 28.10.2015. - Budući da dio posjetitelja zbog dijeljenja iste IP adrese nije mogao glasovati na našoj anketi (odnosi se na korisnike Metkom interneta te one koji internetu pristupaju preko zajedničkoga usmjerivača /routera/ u firmi), više ne provjeravamo IP adresu kako bismo spriječili (olako) višekratno glasovanje. Sada prije glasovanja treba odgovoriti na kvalifikacijsko pitanje i pričekati oko minutu dok klik na [Glasuj] ne postane dostupan.

 

 Izbori

U GKS-u danas dva predizborna skupa

Metković, 28.10.2015. - U kazališnoj dvorani GKS-a danas će svoje predizborne skupove održati dvije stranke. U 17 sati počet će skup Domoljubne koalicije, a u 20 sati Mosta nezavisnih lista.

 

 Anketa

Za koga ćete glasovati

Metković, 28.10.2015. - Došlo je vrijeme za anketu o parlamentarnim izborima koji će se održati u nedjelju, 8. studenoga. U desnome stupcu kliknite na 'Glasuj' i pokažite svoj izbor. Anketa traje do ponoći u petak, 6. studenoga. Kao i do sada ostrašćena glasovanja usporili smo lokalpatriotskim kvizom.

 

 Gradska uprava

Grad će subvencionirati i prijevoz učenicima koji pohađaju srednju školu u Makarskoj

Metković, 27.10.2015. - Na danas održanoj XXI. Sjednici Gradskoga vijeća Grada Metkovića izglasan je Prijedlog Polugodišnjega izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića za razdoblje od 1. I. 2015. do 30. VI. 2015. te usvojeno niz drugih točaka, od kojih je jedna da će Gard subvencionirati i prijevoz metkovskim učenicima koji putuju u Makarsku.

 

 Šport

Kiridžija ukupno drugi, a Liković treći

Metković, 27.10.2015. - Biciklisti BK Metković nastupili su u utrkama 6. kola Spark Herzegovina MTB lige, koje su se u organizaciji BK Neum vozile na kružnoj stazi ulicama Neuma. Alen Liković stigao je u svojoj kategoriji drugi, čime je zadržao ukupno treće mjesto, dok je veteran Josip Kiridžija stigao treći te je u ukupnom poretku zauzeo 2. mjesto, s 3 boda zaostatka za ukupnim pobjednikom lige.

 

 Predstavljanje knjige

Huda jama - strogo čuvana tajna

Metković, 27.10.2015. - Danas u 19 sati u Galeriji GKS-a Metković bit će predstavljena knjiga Romana Leljka Huda jama - strogo čuvana tajna, u kojoj se autor bavi jednim od stravičnih događaja neposredno po službenome završetku II. svjetskoga rata. U rudarske rovove pokraj slovenskoga sela Huda Jama partizani su natjerali više tisuća pripadnika poražene hrvatske vojske, civila (među kojima žena i djece) i ostataka drugih vojska te ih zatvorili da se unutra uguše.

 Radionica

Natura 2000 i Europski strukturni i investicijski fondovi

Metković, 27.10.2015. - U petak, 30. listopada od 9 sati u Galeriji GKS-a Metković održat će se edukacija Natura 2000 i Europski strukturni i investicijski fondovi. Prijaviti se možete putem e-mail adrese mmemunic@dunea.hr, a program edukacije nalazi se u prilogu.

 

 Maraton lađa

Priključite se Gusaricama

Metković, 27.10.2015. - Udruga Gusarice iz Metkovića poziva sve zainteresirane koje imaju želju veslati, odnosno dogodine sudjelovati na III. Maratonu lađarica, da se jave predsjedniku Udruge Martinu Krstičeviću na 099 8283 771 ili tajnici Željani Musulin na 098 392 560. Pripreme se u teretani održavaju pod stručnim vodstvom.

 Vjerski život

Bogoslovi u Župi sv. Ilije Metković

Metković, 26.10.2015. - U nedjelju, 25. listopada 2015. franjevački bogoslovi, odazvavši se pozivu župnika fra Petra Gulića i župnih vikara fra Lukice Vojkovića te fra Kristiana Perkovića, posjetili su Župu sv. Ilije u Metkoviću. Bogoslovi su došli pod vodstvom magistra fra Ivice Jurića koji je predslavio i propovijedao u crkvi sv. Ilije na misnim slavljima i domagistra fra Domagoja Volarevića koji je predslavio i propovijedao na misnom slavlju u crkvi sv. Franje na Kladi.

 

 Šport

Ani Mandić i Ani Previšić poziv u reprezentaciju

Metković, 26.10.2015. - Strelovit razvoj popularnosti ženskoga nogometa u Metkoviću možda podsjeća na davne dane kada je 1963. osnovan Rukometni klub Mehanika Metković i kada su se mnogi metkovski mladići zaludili za rukometom. Ovo s nogometom išlo je još i brže, sukladno brzini suvremena življenja.

 Gradska uprava

Upute za izradu Prijedloga proračuna Grada Metkovića

Metković, 26.10.2015. - U skladu s člankom 22. i 29. Zakona o proračunu (NN 87/2008 i 136/12) Jedinstveni upravni odjel, Odsjek za proračun, računovodstvo i financije objavljuje Upute za izradu proračuna Grada Metkovića za razdoblje 2015.-2017. godine s potrebnim prilozima.

 

 Obrazovanje

Njemačko-glazbena radionica u Gimnaziji

Metković, 26.10.2015. - Prošloga je petka u organizaciji Goethe Instituta održana cjelodnevna njemačko-glazbena radionica, koju je u Gimnaziji Metković vodio Martin Sommer, glazbenik i metodičar iz Berlina.

 Gradske vijesti

Lionsi posjetili Vid i Metković

Metković, 26.10.2015. - U sklopu proslave 25. obljetnice svoga postojanja, jučer je Lions klub Sv. Vlaho Dubrovnik za svoje članove i goste, među kojima je bio i međunarodni predsjednik Lions klubova Jitsuhiro Yamada, organizirao izlet u Vid i u Metković, gdje su ih primili članovi Lions kluba Narona Metković s predsjednikom Damirom Vekićem.

 Obljetnice

SDP i HSU obilježili 26. listopada

Metković, 26.10.2015. - Dvadesetak članova Gradske organizacija SDP-a Metković te članova metkovskoga HSU-a dan uoči 71. obljetnice oslobođenja Metkovića od fašizma, 26. listopada, obilježili su tu obljetnicu polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred Spomenikom žrtvama fašizma u Gradskom parku Metković.

 Šport

Nova pobjeda ONK Metković

Metković, 26.10.2015. - Jučer je ONK Metković u prvenstvenoj utakmici 7. kola I. ŽNL na svom igralištu pred stotinjak gledatelja pobijedio NK Župu dubrovačku 1 : 0.

 Priroda

Zašto moramo štititi eju močvaricu

Metković, 25.10.2015. - Prirodoslovni muzej Metković danas je za učenike osnovnih škola organizirao zabavno predavanje i nagradni kviz na temu Eja močvrica - zašto je važno ne paliti trščake , koje je vodio Dubravko Dender, djelatnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području naše županije.

 Akcija

Zasađeno 300 sadnica bora i čempresa

Metković, 25.10.2015. - U organizaciji Volonterskoga centra Dobra u suradnji s Hrvatskim šumama jučer je u svrhu pošumljavanja opožarenoga dijela park-šume Predolac provedena akcija Drvo po drvo.

 Šport

Ivan Zec u Podgorici drugi na 5 km

Metković, 25.10.2015. - U sklopu Podgoričkoga maratona danas se trčala i utrka na pet kilometara, u kojoj je član metkovske Udruge Neretva Run Ivan Zec s vremenom 16:38 osvojio drugo mjesto. Izvrstan Ivanov rezultat na kojemu mu čestitamo.

 

 Šport

Petar Jeramaz i Klara Marević majstori crnoga pojasa 1. dan

Metković, 25.10.2015. - Ovih je dana Hrvatski karate-savez promovirao dva člana Karate-kluba Knez Domagoj Metković u majstorsko zvanje crnog pojasa 1. dan. To su Petar Jeramaz i Klara Marević.

 Mediji

'Brončani mikrofon' emisiji 'Lipo, lipše, neretvansko'

Metković, 25.10.2015. - Od 20. do 22. listopada u Opatiji su održani VIII. dani elektroničkih medija – XXI. dani radija, Osmi dani interneta i Osmi dani televizije u okviru kojih su dodijeljene godišnje novinarske i jubilarne nagrade HURIN-a, Hrvatske udruge radija i novina. Jedna od njih stigla je u Metković.

 Šport

KK Metković vratio se iz Prozora s pet medalja

Metković, 25.10.2015. - Dvanaest članova Karate-kluba Metković jučer je u Prozoru nastupilo na Međunarodnom klupskom turniru u karateu Rama Open 2015 i s njega se vratilo okićeno dvjema srebrnim i trima brončanim medaljama.

 Poziv

Metkovski SDP poziva na obilježavanje Dana oslobođenja Metkovića od fašizma

Metković, 24.10.2015. - GO SDP-a Metković poziva sve političke stranke, građanke i građane grada Metkovića na obilježavanje Dana oslobođenja Metkovića od fašizma u nedjelju 25. listopada u 10 sati u Gradskom parku ispred spomenika žrtvama nacizma i fašizma.

 

 Predstavljanje knjige

Predstavljena 'Umjetnost života' Brune Šimleše

Metković, 24.10.2015. - Sinoć je Bruno Šimleša, poznati self-help sociolog i bivši voditelj HRT-ove emisije Dobar dan, svaki dan, u Gradskoj knjižnici Metković predstavio svoju najnoviju knjigu Umjetnost života, iznijevši pri tome zamisli koje je zastupao u njoj te primjenu tih zamisli u stvarnome životu kao vodilje put sreće.

 Manifestacije

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje OŠ Stjepana Radića

Metković, 23.10.2015. - Jutros je Trg kralja Tomislava bio gotovo pretijesan za oko tisuću učenika i njihovih učitelja OŠ Stjepana Radića i dviju područnih škola Mlinište i Bijeli Vir, kojima se pridružilo mnoštvo građana na proslavi Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 Gradske vijesti

Obnovljena ograda uz park

Metković, 23.10.2015. - Na ogradi uz Gradski park prekoputa GKS-a danas su oštećeni dijelovi zamijenjeni novima. Uklonjena je i velika ružna oglasna ploča pa se nadamo da će biti zamijenjena primjerenijom.

 Obavijest

Uklanja se još jedno trulo stablo

Metković, 23.10.2015. - Sutra će se u Ulici Stjepana Radića uz Gradski park obavljati radovi na uklanjanja truloga stabla platana koje ugrožava sigurnost pješaka i vozača. Da bi sve završilo prije pojačanoga prometa ulicom radovi će početi u četiri sata ujutro. Ulica će od tada biti zatvorena za promet, a mole se građani čiji su automobili još uvijek parkirani u blizini toga mjesta da ih sklone.

 

 Izbori

Predstavljanje koalicijske liste 'Hrvatska raste' za X. izbornu jedinicu

Metković, 23.10.2015. - GO SDP-a Metković poziva građane Metkovića i doline Neretve na predstavljanje koalicijske liste Hrvatska raste u subotu 24. listopada u 18 sati u Hotelu Narona Metković. Skupu će nazočiti kandidati Liste Ante Kotromanović, Branko Grčić, Arsen Bauk, Darko Parić, Davor Penić, Srđan Gjurković, Veselko Gabričević i Ljubica Brailo.

 

 Predavanje

Predavanje i kviz u PMM-u

Metković, 23.10.2015. - Prirodoslovni muzej Metković sutra (subota) u 11 sati organizira zabavno predavanje i kviz Eja močvrica - zašto je važno ne paliti trščake s nagradama koje će vas razveseliti. Predavač je Dubravko Dender, djelatnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ.

 

 Izložba

Pogledajte izložbu kineske suvremene i naivne umjetnosti

Metković, 23.10.2015. - Izložba kineske suvremene i naivne umjetnosti sinoć je u nazočnosti Andrije Karafilipovića, predsjednika Hrvatsko-kineskoga društva prijateljstva, otvorena u Galeriji GKS-a Metković.

 Policija

Osumnjičeni za zlouporabe u gospodarstvu

Metković, 23.10.2015. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kazneno djelo pogodovanje vjerovniku i kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

 Manifestacije

Dani kruha u Dječjem vrtiću

Metković, 23.10.2015. - Vrićani Dječjega vrtića Metković jučer su sa svojim tetama obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Nakon što je okupljene pozdravila ravnateljica Mira Penavić započeo je prigodan program s recitacijama i pjesmom.

 Predstavljanje knjige

Predstavljeno treće izdanje Patschove knjige 'Povijest i topografija Narone'

Metković, 23.10.2015. - U Galeriji GKS-a Metković predstavljena je knjiga Povijest i topografija Narone Carla Patscha, koja je tiskana u Beču još 1907. te u nakladi metkovskoga ogranka Matice hrvatske pretisnuta 1996. Riječ je o trećemu dopunjenom izdanju te knjige istog nakladnika.

 Manifestacije

Danas na Trgu 'Dan kruha' OŠ Stjepana Radića

Metković, 23.10.2015. - Na Trgu kralja Tomislava danas će OŠ Stjepana Radića održati svoj projektni dan posvećen Danu kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Program počinje u 10 sati, a na štandovima će biti izloženo mnoštvo kruhova, peciva i slastica te mnogih plodova zemlje koji će se moći povoljno kupiti. Prikupljeni novac upotrijebit će se za nabavu knjiga u Školsku knjižnicu.

 

 Obavijest

Voda ispravna za piće

Metković, 22.10.2015. - Prema današnjima rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vode za piće s vodovodne mreže grada Metkovića koje se napaja sa izvorišta Prud izmjerene vrijednosti mutnoće su ispod zadanih vrijednosti te udovoljavaju Pravilniku o

 Policija

Na MCGP Nova Sela pronađeno gotovo 30 kg marihuane

Metković, 22.10.2015. - Ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Nova Sela, jučer, 21. listopada u 8.40 sati, pristupilo je osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji državljanin BiH, a s kojim se u vozilu kao suputnik nalazio 29-godišnji državljanin Crne Gore.

 Šport

ONK Metković Kominjanima uzeo sva tri boda

Metković, 22.10.2015. - Odgođena utakmica 4. kola I. ŽNL dubrovačko-neretvanske između ONK Metković i NK Gusar Komin odigrana je jučer pred stotinjak gledatelja na igralištu ONK Metković. Nakon dugo vremena Metkovci su Kominjanima uzeli sva tri boda.

 Izbori

U X. izbornoj jedinici četvero kandidata iz Metkovića

Metković, 22.10.2015. - Pregledali smo svih 16 kandidacijskih lista u X. izbornoj jedinici i pobrojili da je od 224 kandidata njih četvero iz Metkovića, što je gotovo upola manje u odnosu na zastupljenost broja birača iz Metkovića prema ukupnome broju birača u toj izbornoj jedinici. S Pločama je još gore. Od teoretskih petero, na listi je samo jedan kandidat.

 Obavijest

Cijeli grad na izvorištu Prud koje je još uvijek zamućeno

Metković, 21.10.2015. - Prema današnjima rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u uzorcima vode za piće sa izvorišta Prud vrijednosti mutnoće su i dalje iznad zadanih vrijednosti, ali su u opadanju. Takvi uzorci ipak ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (NN 125/13).

 Šport

Josipu Bebiću dvije medalje u stolnome tenisu

Metković, 21.10.2015. - Član STK Metković Josip Bebić na Osmome prvenstvu županije u stolnome tenisu osvojio je zlatnu medalju u mlađem kadetskom uzrastu te brončanu u kadetskom uzrastu. To nam govori kako se radi o velikom talentu koji dolazi iz STK Metković.

 

 Šport

Liković treći u Širokome

Metković, 21.10.2015. - U organizaciji BK Široki u Širokom Brijegu voženo je 5. kolo Spark MTB lige . U toj brdskoj utrci dugoj 10 km od metkovskih biciklista najbolje se snašao Alen Liković koji je u kategoriji juniori osvojio srebrenu medalju i tako se u ukupnom poretku popeo na treće mjesto.

 

 Film

Zvončica u Knjižnici

Metković, 20.10.2015. - U Gradskoj knjižnici Metković u srijedu, 21. listopada u 18 sati započet će kinopredstava crtanoga filma Zvončica. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i traje 75 minuta. Besplatne ulaznice možete u uredovno vrijeme preuzeti na porti Knjižnice.

 

 Obrazovanje

Posjet škole-partnera u Gimnaziji Metković

Metković, 20.10.2015. - U sklopu suradnje na eTwinning projektu Es war einmal eine Kindheit (Bilo jednom jedno djetinjstvo) gimnazija Theodor-Heuss-Gymnasium iz njemačkoga Recklinghausena i Gimnazija Metković došle su na zamisao sklopiti dugoročnu suradnju i partnerstvo.

 Naši u svijetu

Zrinka i Dario suautori Zgrade tri fakulteta

Metković, 20.10.2015. - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar jučer je svečano otvorio Zgradu tri fakulteta u Splitu. Osim toga što će ubuduće tamo studirati mnogi naši mladi sugrađani, nama je vijest zanimljiva i stoga jer je Zgrada rad arhitektonskoga tima koji čine Dario Gabrić, Zrinka Radunić, Emil Moguš i Stela Pekas. Zrinka Radunić (Jurić) rođena je Metkovka, a Dario je metkovskih korijena.

 

 Elektroopskrba

Sutra bez struje od Kleka do Dube

Metković, 20.10.2015. - Zbog planiranih radova modernizacije GTS 10(20)/0,4 kV Komarna dana 21. listopada 2015. godine (srijeda) u vremenu od 8:30 do 14:30 bez električne energije bit će Komarna. U vremenu od 8:30 do 8:45 te od 14:15 do 14:30 isto će biti u naseljima: Klek, Radalj, Repić, Duboka, Raba, Kremena i Duba. U slučaju prijevremenog završetka radova napon će biti pušten ranije.

 

 Manifestacije

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Metković, 20.10.2015. - Na Trgu kralja Tomislava jutros je OŠ don Mihovila Pavlinovića održala tradicionalnu manifestaciju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u kojoj su pred prepunim štandovima sa svojim učiteljicama i učiteljima sudjelovali učenici te škole.

 Izbori

Most izlazi na izbore u svim jedinicama

Metković, 19.10.2015. - Predstavnici Mosta nezavisnih lista, predvođeni Božom Petrovim, večeras su u Državnome izbornom povjerenstvu predali liste za svih jedanaest izbornih jedinica.

 Poziv

Surađujte u osmome broju 'Hrvatskoga Neretvanskog zbornika'

Metković, 19.10.2015. - Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika uime Društva Neretvana i prijatelja Neretve poziva sve one koji svojim prilozima, tekstualnim, svjetlopisnim ili kakvim drugim, mogu pridonijeti tiskanju osmoga broja HNZ-a da ih šalju Domagoju Vidoviću na vidovic.domagoj20@gmail.com. Ovoga su puta rokovi kraći i građa se prikuplja do 10. prosinca.

 

 Kino

Od ovoga tjedna filmovi u 20 sati

Metković, 19.10.2015. - Kino Pobjeda od ovoga tjedna filmove počinje prikazivati u 20 sati. To znači da će projekcije za djecu počinjati u 17 sati. U petak, subotu i nedjelju prikazivat će se Legenda, Put do slave i Ljubav na engleski način.

 

 Poziv

Edukacija o uspostavljanju volonterskog programa za organizatore volontiranja lokalnih organizacija civilnog društva

Metković, 19.10.2015. - Pozivaju se predstavnici lokalnih organizacija civilnog društva, volonteri i građanstvo da u sklopu projekta E-DUTEKA – Jačanje OCD-a Dubrovačko-neretvanske županije, financiranoga iz Europskoga socijalnog fonda, nazoče edukacijama o organiziranju volonterskoga programa i o organiziranju kampanja i akcija.

 Obavijest

Voda iz Doljana zaslanjena i nije za piće, a onu iz Pruda treba prokuhavati

Metković, 19.10.2015. - Premda Metković ima dva vodocrpilišta s kojih osigurava pitku vodu, dogodilo se da voda s nijednoga nije za piće. Točnije, ona iz Doljana je slankasta, a onu iz Pruda treba prokuhavati.

 

 Šport

Seniorke ŽNK Neretva nastavljaju pobjednički niz

Metković, 19.10.2015. - Nogometašice ŽNK Neretva jučer su gostovale u Kaštel Sućurcu kod ŽNK Dalmacija koji su pobijedile rezultatom 4 : 0.

 Šport

MNK Metković slavio protiv MNK Mejaši

Metković, 19.10.2015. - MNK Metković je u 4. kolu II. HMNL jug na svome terenu u uzbudljivoj utakmici uspio svladati MNK Mejaši iz Splita rezultatom 5 : 4.

 Mediji

Petrov treći put u 'Nedjeljom u 2'

Metković, 18.10.2015. - Danas je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 treći put u dvije godine gostovao metkovski gradonačelnik Božo Petrov i odgovarao na brojna pitanja što mu ih je postavljao voditelj Aleksandar Stanković.

 

 Šport

Metkovski trio osvojio ' Mostar Outdoor 2015'
Živković postavio rekord staze

Metković, 18.10.2015. - Poznato je da je Metković grad rukometa, tradicijski i nogometa, ali uskoro bi mogao na sportskim „mapama“ biti zabilježen i kao grad trčanja. Nedavno nas je u to uvjerio uspjeh u organizaciji druge utrke Neretvanske lige trčanja, a danas je to potvrdilo troje Metkovaca koji su na zahtjevnoj utrci Mostar Outdoor 2015 osvojili prva tri mjesta, s time da je Ante Živković postavio rekord staze.

 Rukomet

Visoka pobjeda RK Metković 1963

Metković, 18.10.2015. - U prvenstvenoj utakmici 5. kola I. HRL RK Metković1963 sinoć je pred oko 150 gledatelja uvjerljivo pobijedio gostujući RK Županja rezultatom 40 : 21.

 Šport

Podjela bodova u srazu 'vodenih' klubova

Metković, 18.10.2015. - NK Neretva jučer je na svome igralištu Iza vage pred oko 250 gledatelja u prvenstvenoj utakmici 10. kola III. HNL jug podijelila bodove s HNK Val iz Kaštel Staroga. Utakmica je bila puna rezultatskih prevrata i gledateljima zanimljiva.

 Šport

'Ploče Open 2015.' uspješan za metkovske klubove

Metković, 18.10.2015. - U Pločama je jučer održano Međunarodno klupsko natjecanje Ploče Open 2015 na kojem je nastupio 21 klub iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine s 283 natjecatelja. Natjecala su se i dva metkovska kluba te osvojila ukupno 24 medalje.

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića domaćin natjecanju 'Lino Višebojac'
Lucija Borovac i Filip Sučić najbolji višebojci

Metković, 18.10.2015. - U 10. sezoni natjecanja Lino Višebojac, koje se održava u organizaciji i pod sponzorstvom Podravke, Sportskih novosti i HT-a te uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, škola-domaćin u petak je bila OŠ Stjepana Radića, koja je prošle sezone proglašena najboljim domaćinom, a njezin učenik Mateo Karan najboljim Linom Višebojcem u Hrvatskoj.

 

 Rad udruga

'Prijatelji' darivali vrtićane

Metković, 17.10.2015. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj jučer je Dječjem vrtiću Metković predala vrijednu donaciju. Na inicijativu članova Udruge, koji su upoznati s potrebama vrtićke djece, odlučili su poboljšati uvjete njihova boravka u vidu zabavnoga i edukativnoga sadržaja.

 Naši u svijetu

Susret s predsjednicom u Kini

Metković, 17.10.2015. - U sklopu službenoga posjeta Kini predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u Hrvatskom je veleposlanstvu održan prijam na kojemu je veleposlanik Nebojša Koharović okupio pripadnike hrvatske zajednice u Kini. Među njima je bio i naš sugrađanin Marijo Tot.

 Predstavljanje knjige

Moj put u Santiago

Metković, 16.10.2015. - Mjesec hrvatske knjige sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković započeo predstavljanjem knjige Ankice Cicvarić Moj put u Santiago i putopisnom reportažom kojom je autorica knjige fotografijama i riječju opisala što je sve doživjela na Putu sv. Jakova.

 Obrazovanje

Gimnaziji Metković još jedan 'Oskar'

Metković, 16.10.2015. - Predsjedništvo Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika zaprimalo je kandidature za dodjelu priznanja Oscar za poseban angažman učenika u područjuNjemački kao strani jezik za školsku godinu 2014./15. U sklopu postupka nominacije Oskara za njemački kao strani jezik kandidirao se i IV. b razred Gimnazije Metković s kazališnom predstavom Snjeguljica i dobio tu prestižnu nagradu.

 Obavijest

Zamućeno izvorište u Prudu

Metković, 15.10.2015. - Prema današnjima rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (Služba za zdravstvenu ekologiju Odjel za vode) u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Prud vrijednosti mutnoće su iznad zadanih vrijednosti te kao takvi ne udovoljavaju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (NN 125/13). Pojačana mutnoća prisutna je u vodovodnim mrežama koja se opskrbljuju tom vodom ( mjesta : Prud, Vid, dio općine Kula Norinska, grad Opuzen, i općina Slivno).

 Predstavljanje knjige

Povijest i topografija Narone

Metković, 15.10.2015. - Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću poziva vas večeras u 19 sati na predstavljanje novoga izdanja knjige Povijest i topografija Narone autora Carla Patscha. Knjigu će u Galeriji GKS-a Metković predstaviti: mr. sc. Radoslav Dodig, prof. Toni Glučina i prof. Božidar Lovrić.

 

 Vrijeme

Upozorenje na nevrijeme

Metković, 15.10.2015. - Državni hidrometeorološki zavod RH, Odjel za vremenske analize i prognoze izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave za danas, noć i do sutra ujutro. Na srednjem i južnom Jadranu mjestimice udari juga 35 do 50 čv. Ponegdje obilna kiša, ponajprije na Jadranu, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije gdje može lokalno pasti i više od 70 mm kiše po četvornom metru. Stoga se vozači upozoravaju na opreznu vožnju te da paze gdje će parkirati automobil.

 

 Tribina

Oćemo li kuva?

Metković, 15.10.2015. - U organizaciji Gradske knjižnice Metković i metkovske podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u utorak je u Gradskoj knjižnici održana tribina pod nazivom Neretvani i jezikoslovlje na kojoj se govorilo doprinosu Neretvana u jezičnome savjetništvu te nekim djelatnostima Instituta zanimljivima široj publici.

 Projekti

Nastavlja se povlačenje novca iz Europske unije
Tvrtki Metković d.o.o. odobren projekt vrijedan gotovo 480 000 eura

Metković, 14.10.2015. - Gradska vlast i preko svojih poduzeća nastavlja s povlačenjem novca iz EU fondova. Ovaj je put riječ o IPA programu prekogranične suradnje vrijednome 479.490,13 eura, od čega gradskoj tvrtki Metković d.o.o. zapada gotovo 240 000 €, s time da su 198 500 € nepovratna sredstava. Od 56 prijavljenih projekata, novce je dobilo samo pet aplikanata, među kojima je i Metković d.o.o., koji je to ostvario u suradnji s Javnim poduzećem Vodovod i kanalizacija Budva.

 Projekti

Inicijalni sastanak za izradu Strategije razvoja

Metković, 14.10.2015. - Jučer su se na poziv Grada Metkovića u Galeriji GKS-a okupili predstavnici javnoga, privatnoga i civilnoga sektora u Metkoviću kako bi na inicijalnome sastanku što bolje prepoznali postojeće potrebe i potencijale grada.

 Kazalište

5. studenoga stižu nam 'Stilske vježbe', a početkom prosinca još jedna izvrsna predstava

Metković, 14.10.2015. - Premda nam se čini da je Metkovsko ljeto 2015. završilo nedavno, već se uveliko slaže program ovogodišnjih Prosinačkih svečanosti. Vrijeme između u GKS-u se nastoji popuniti raznim kulturnim događajima, kao što je bila nekolicina vrhunskih komornih koncerata, a početkom studenoga stiže nam i jedna vrhunska kazališna predstava.

 Policija

Pametnim telefonom dojavite sumnju u prekršaj ili kazneno djelo

Metković, 14.10.2015. - U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je prezentirana aplikacija kojom se građanima omogućuje da putem pametnih telefona policiji dojave sumnju u prekršaj ili kazneno djelo. Više o samoj aplikaciji i načinu na koji ona funkcionira na konferenciji je pojasnio voditelj smjene Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Luka Šanje.

 Kazalište

Mala zelena gusjenica oduševila osnovce

Metković, 13.10.2015. - Glumci mlađe skupine Amaterskoga kazališta Opuzen danas su učenicima nižih razreda OP don Mihovil Pavlinović u kazališnoj dvorani GKS-a odigrali predstavu Mala zelena gusjenica Nives Madunić Barišić.

 Poziv

Sastanci Radne skupine za savjetovanje, predlaganje i usmjeravanje procesa izrade Strategije razvoja grada Metkovića

Metković, 13.10.2015. - Grad Metković poziva zainteresirane predstavnike javnoga, civilnoga i privatnoga sektora na sastanke Radne skupine za savjetovanje, predlaganje i usmjeravanje procesa izrade Strategije razvoja grada Metkovića u sljedećem redoslijedu:

 Radionica

Dođite na radionicu u Prirodoslovni muzej

Metković, 13.10.2015. - Sljedeće subote, 17. listopada Prirodoslovni muzej Metković poziva vas na još jednu dvosatnu radionicu, koja je besplatna, a održat će se s početkom u 10 sati. Radionica je namijenjena djeci od 6 do 12 godina, a mlađa djeca mogu sudjelovati u pratnji roditelja.

 Izbori

'Objavljen' gerilski rat plakatima

Metković, 12.10.2015. - Predizborni plakati Hrvatska raste – Nema povratka na staro, kojima je sinoć okićen Lučki most, nisu preživjeli noć. Većinom su vjerojatno završili u Neretvi, a oni krajnji podno Lučkoga mosta. Sva je sreća da će predizborna kampanja biti kratka, ali bi zato mogla biti puno žešća.

 

 Vrijeme

Palo 105 litara kiše

Metković, 11.10.2015. - Dragan Tolić, motritelj Meteorološke postaje DHMZ- a u Metkoviću, poslao nam je podatak da je jučer i danas ujutro na području Metkovića palo ukupno 105 litara kiše po metru četvornom. Izgleda da će se vrijeme koji dan smiriti, a onda se u srijedu i četvrtak ponovno očekuju jače oborine.

 

 Šport

Kadetkinje ŽNK Neretva uvjerljive u Splitu

Metković, 11.10.2015. - U Splitu su kadetkinje ŽNK Neretva s 3 : 0 svladale vršnjakinje iz ŽNK Split. Golove su postigle Batinović, Govorko i Terzić. Seniorke su putovale u Zadar na ogled sa ŽNK Donat, no utakmica je odgođena zbog nevremena.

 

 Šport

MNK Metković - MNK Hajduk 4 : 5

Metković, 11.10.2015. - Sinoć je u utakmici 3. kola II. HMNL jug MNK Metković u svojoj dvorani poražen 4 : 5 od MNK Hajduk iz Splita. Obje momčadi igrale su otvoreno uz podosta propuštenih prilika, ali sreća je bila na strani gostiju iz Splita.

 Rad udruga

Skup vespaša u Metkoviću

Metković, 11.10.2015. - Vespa-klub Metković jučer je prvi put organizirao svoj Vespa-susret koji je unatoč lošem vremenu protekao u sjajnoj atmosferi s visokim odazivom. Na okupljanje u Metkoviću odazvalo se ukupno 58 vespaša koji su stigli sa svih strana.

 Šport

Odgođena utakmica ONK Metković

Metković, 11.10.2015. - Današnja prvenstvena utakmica I. ŽNL - dubrovačko-neretvanske između ONK Metković i NK Gusar Komin odgođena je zbog potopljena terena. O novom terminu odigravanja bit ćete pravovremeno obaviješteni.

 

 Prenosimo

Virtualna komunikacija - mač sa dvije oštrice

Metković, 11.10.2015. - Komuniciranje djece i mladih preko društvenih mreža je rezultat tehnološkog napretka, koji se ne može zaustaviti, kažu dječji psiholozi. Međutim, osim što postoji opasnost da virtualno komuniciranje zamijeni ono u stvarnom svijetu, još je ozbiljniji problem u tome da djeca i mladi, koji komuniciraju pretežno preko društvenih mreža, mnogo teže usvajaju empatiju prema drugim ljudima.

 

 Maraton lađa

Priključite se pripremama Crnoga puta

Metković, 10.10.2015. - Udruga lađara Crni put Metković počinje s pripremama za IXX. Maraton lađa na Neretvi. Svi koji se žele priključiti pripremama Udruge mogu se javiti na mobitele 091 94 35 185, 091 78 60 965 i 098 92 49 582 te putem e-pošte crniput@hotmail.com ili u inbox FB straniceul.crniput.

 

 Glazba

Pogledajte najljepše prizore Praga uz glazbu Jurice Popovića

Metković, 9.10.2015. - U novom videosinglu s albuma Lunar, neretvanski glazbenik sa zagrebačkom adresom Jurica Popović, na svom šestom putovanju otkriva nam slikom i svojom glazbom čari Zlatnoga Praga. Učinio je to upravo na današnji dan kad Prag slavi 605 godina svog astronomskog sata. Piše Fenix magazin.

 

 Šport

Bruno Šutalo otputovao u Čile s U-17 reprezentacijom

Metković, 9.10.2015. - Danas je u Čile otputovala U-17 hrvatska nogometna reprezentacija koja će tamo nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Među reprezentativcima je i naš mladi sugrađanin Bruno Šutalo.

 Vrijeme

Sutra moguće grmljavinsko nevrijeme s jakim oborinama

Metković, 9.10.2015. - Iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda RH, Odjela za vremenske analize i prognoze stiglo je upozorenje na opasne vremenske pojave. Sutra se u Dalmaciji mjestimice očekuje velika količina kiše uz izraženije pljuskove s grmljavinom, osobito prema kraju dana. Južno od Splita, osobito na Dubrovačkom području moguće su i bujične poplave.

 

 Predstavljanje knjige

Predstavljena knjiga 'Gospodar svemira'

Metković, 9.10.2015. - U organizaciji metkovskoga ogranka Matice hrvatske u Galeriji GKS-a predstavljena je knjiga prof. Katarine Barišić Gospodar svemira, koja je izašla godinu dana nakon njezina književnog prvijenca Forte Opus.

 Film

Od 'Everesta' do 'Zvizdana'

Metković, 9.10.2015. - Danas u Kinu Pobjeda počinje filmska „trodnevnica“ koju otvara Kormakurov film Everest. Priča je temeljena na nevjerojatnim istinitim događajima koji su se odvijali 1996. kada je snježna oluja devastirala planinarsku ekspediciju na Everestu i u smrt odvela nekoliko planinara. Projekcija počinje u 20:30.

 Gradske vijesti

Metkovski SDP radno obilježio Dan neovisnosti

Metković, 8.10.2015. - Članovi Gradske organizacije SDP-a Metković Dan neovisnosti obilježili su dan prije polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pokraj Spomenika poginulim braniteljima iz Metkovića te radnom akcijom na sam Dan neovisnosti.

 Zanimljivosti

Videozapis s biciklijade

Metković, 8.10.2015. - Na Youtube je postavljen izvrsno urađen kratak videozapis s nedavno održane I. Međunarodne biciklijade Metković 2015. Pogledajte.

 Internet

I Google nam čestita Dan neovisnosti

Metković, 8.10.2015. - Danas je Google na svojoj hrvatskoj stanici postavio doodle logotip, čestitajući nam tako Dan neovisnosti.

 

 Rad udruga

Obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Metković, 8.10.2015. - Obilježavanja Svjetskoga dana cerebralne paralize, što se jučer trebalo održati u Gradskome parku, zbog kiše je prebačeno pred prostorije Udruge 'Leptirići'. Tamo se članovima Udruge pridružilo stotinjak prijatelja i građana kako bi družeći se s njima obilježili taj dan.

 

 Izbori

Petrov večeras u Otvorenome

Metković, 7.10.2015. - One koje bi to moglo zanimati, a ne znaju, evo informacije da je večeras u 21:36 u emisiji Otvoreno na Prvome programu HRT-a jedan od gostiju gradonačelnik Metkovića Božo Petrov. Inače, Petrov je prekjučer bio gost u RTL-ovu Direktu.

 

 Obavijest

Sudjelujte u izradi Strategije razvoja Grada Metkovića

Metković, 7.10.2015. - Grad Metković u skladu s aktualnim postupkom izrade Strategije razvoja Grada Metkovića poziva sve dionike javnoga, privatnoga i civilnoga sektora na inicijalni sastanak kako bi se što bolje identificirale postojeće potrebe i potencijali Grada Metkovića. Sastanak će se održati u utorak 13. listopada 2015. u Galeriji GKS-a od 9 do 11 sati.

 Gradske vijesti

Vijenci i svijeće u spomen na poginule branitelje

Metković, 7.10.2015. - Povodom sutrašnjega Dana neovisnosti jutros je na Gradskom groblju sv. Ivana fra Petar Gulić održao obred odrješenja za hrvatske branitelje poginule u Domovinskome ratu.

 Zanimljivosti

Put putujem – iz Kleka

Metković, 6.10.2015. - Tragom vijesti da se bivša pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska vratila iz Amerike, naišli smo na videospot te grupe iz 1986., snimljen za naslovnu pjesmu albuma Put putujem koji je do danas prodan u više od pola milijuna primjeraka. Snimanje videospotova za pjesme kod nas je tada bilo još u začetku pa uradak nije nešto, ali nama je zanimljiv jer je sve snimljeno u Kleku.

 Šport

Puljić šesti na državnom prvenstvu u veslanju

Metković, 6.10.2015. - Na zagrebačkom Jarunu protekli vikend održano je 25. prvenstvo Hrvatske u veslanju na kojemu je nastupilo pet posada VK Neretvanski gusar. S obzirom na jaku konkurenciju uspjeh je više nego zadovoljavajući.

 Poljoprivreda

Natječaj za ulaganja u poljoprivredu za mlada poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja RH (2014. – 2020.)

Metković, 6.10.2015. - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr) objavila je u Narodnim novinama broj 104/15 Natječaj za provedbu podmjere 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, provedba tipa operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima.

 

 Policija

Fiktivnim prijavama stekli protupravnu dobit

Metković, 6.10.2015. - Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su dva kriminalistička istraživanja nad dvije hrvatske državljanke s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, 50-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.

 Reagiranje

Očitovanje GO HDZ-a Metković na priopćenje dogradonačelnika Grmoje:
Grmoja i Petrov su most, ali prema SDP-u!

Metković, 5.10.2015. - Zamjenik metkovskog gradonačelnika Nikola Grmoja bez ikakvog je povoda prozvao Hrvatsku demokratsku zajednicu i njenog župana Nikolu Dobroslavića da u predizborne svrhe manipulira s izbjeglicama i njihovim prolaskom preko teritorija juga Hrvatske – stoji u očitovanju GO HDZ-a Metković na nedavno reagiranje zamjenika gradonačelnika Nikole Grmoje. Očitovanje prenosimo u cijelosti kako je napisano.

 Obrana od poplave

Nasip prelazi granicu!

Metković, 5.10.2015. - Nedavno smo pisali da nam je voditelj Projekta Obrane od poplava desne strane Metkovića ing. Tihomir Galić rekao da bi uskoro trebale početi pretpripremne radnje na izgradnji dijela nasipa u BiH. To se i dogodilo.

 Šport

Fotogalerija sa sinoćnje utrke 'Noćna šetnica'

Metković, 5.10.2015. - Sinoć smo objavili da su pobjednici druge utrke Neretvanske lige tračanja, koja se pod nazivom Noćna šetnica trčala od Lučkoga mosta do kraja Šetališta 116. brigade i nazad, Vinko Sliško iz Tomislavgrada i Antonia Cvitković, članica ŽRK Jerkovac. Pogledajte što smo uspjeli zabilježiti fotoaparatom.

 Šport

Metković u znaku bicikla

Metković, 5.10.2015. - Jučer je Metković bio u znaku bicikla. Naime, održane su I. Međunarodna biciklijada Metković 2015 te I. Dječja biciklijada Žabica, koje su uz potporu Grada Metkovića i TZ Grada Metkovića organizirali BK Metković i BK Relaks.

 Vjerski život

Vjernici proslavili Sv. Franju

Metković, 5.10.2015. - U crkvi sv. Franje na Kladi vjernici su jučer proslavili Svetoga Franju procesijom i sv. misom, koju je u suslavlju sa župnikom Župe sv. Ilije fra Petom Gulićem predvodio fra Blaško Toplak, profesor u sinjskoj Franjevačkoj gimnaziji.

 Izbori

Most treći, a Petrov peti

Metković, 4.10.2015. - Danas je objavljeno redovito mjesečno istraživanje Promocije plus CRO Demoskop, koje je otkrilo kako se SDP-ova koalicija približila HDZ-ovoj na samo jedan postotni poen. Na trećem je mjestu, po prvi put od početka mjerenja, Most nezavisnih lista mladog gradonačelnika Metkovića Bože Petrova. Isto istraživanje pokazalo je da je Božo Petrov 5. najpopularniji političar. Za index.hr Petrov je izjavio da očekuje prljavu kampanju kojom će ih se pokušati zaustaviti i tako onemogućiti promjene.

 

 Šport

Vinko Sliško i Antonia Cvitković pobjednici druge utrke Neretvanske lige trčanja

Metković, 4.10.2015. - Točno 99 tkača večeras je nastupilo u drugoj utrci Neretvanske lige trčanja, koju je pod pokroviteljstvom T-reklama organizirala Udruga Neretva Run.

 Predstavljanje knjige

Tomac se žestoko obrušio na Milanovića tvrdeći da njime upravlja Vesna Pusić

Metković, 4.10.2015. - U organizaciji Udruge Hrvatski domobran – ogranak Metković sinoć je u Hotelu Narona održano predstavljanje knjige Zdravka Tomca Pobjednici i gubitnici.

 Rukomet

RK Metković i dalje na vrhu I. HRL

Metković, 4.10.2015. - Metkovci su nakon 3. kola I. HRL sa stopostotnim učinkom i dalje na vrhu prvenstvene tablice. Iza njih je s istim brojem bodova i slabijom gol-razlikom Metalac iz zagrebačke Dubrave. Jučer su u Gradskoj sportskoj dvorani pred tristotinjak gledatelja s 30:28 svladali RK KTC Križevci.

 Šport

Neretvi još jedna domaća pobjeda

Metković, 4.10.2015. - U prvenstvenoj utakmici 8. kola III. HNL jug jučer je NK Neretva na svom igralištu pred dvjestotinjak gledatelja rezultatom 2 : 0 pobijedila NK Zagora iz Unešića.

 Priroda

Djeca učila o korisnosti kukaca i izrađivala im nastambe

Metković, 4.10.2015. - Prirodoslovni muzej Metković jučer je za školsku djecu od prvoga do osmoga razreda organizirao dva predavanja s radionicama na kojima su djeca učila o važnosti korisnih kukaca i očuvanju biološke raznolikosti te kako izgraditi tzv. hotele za kukce i tako im omogućiti prezimljivanje.

 Rukomet

Bivši rukometaši čestitali rođendan svome šjor Zdravku

Metković, 4.10.2015. - Prije nekoliko dana u kavani Havana okupilo se rukometno društvo na proslavi rođendana šjor Zdravka Vučičevića, jednoga od začetnika metkovskoga rukometnog čuda. Kao i uvijek u tako veselim prigodama, prepričavale su se razne rukometne zgode, od kojih su neke prerasle u legendu, te pregledavale stare crno-bijele fotografije. Naravno, nije ni izostala zdravica uz čašu šampanjca.

 

 Narona

Suze Helijada u AM Narona

Metković, 3.10.2015. - U četvrtak navečer u izložbenom prostoru Arheološkoga muzeja Narona otvorena je izložba salonitanskog jantara pod nazivom Suze Helijada koju su priredili Arheološki muzej u Splitu i Arheološki muzej Narona.

 Gradske vijesti

Mala tržnica gotova za petnaestak dana

Metković, 3.10.2015. - Posjetili smo lokaciju na kojoj se gradi mala tržnica na desnoj strani grada i zabilježili dokle su stigli radovi. Od ne baš rječite voditeljice gradilišta doznali smo da će svi planirani rokovi biti poštovani pa se kraj radova predviđa za petnaestak dana.

 Intervju

Dijele se komposteri, obnavljaju mrtvačnice u Metkoviću i Vidu, stižu čipirane posude za otpad

Metković, 3.10.2015. - Povodom nove pošiljke kompostera koje Čistoća Metković d.o.o besplatno dijeli svojim građanima, ali i drugih aktivnosti koje to gradsko poduzeće provodi na terenu, odlučili smo se na razgovor s direktorom Čistoće Tomislavom Jakićem. Evo što nam je rekao o komposterima te radovima na grobljima u Metkoviću i u Vidu te još nekim novostima.

 

 Intervju

Yoko Nishii otkriva nam Doru Pejačević iz Japana

Metković, 2.10.2015. - Prošli tjedan u Metkoviću je gostovala japanska pijanistica Yoko Nishii, koja je u krcatoj Galeriji GKS-a održala solistički koncert. Posebno je zanimljivo da su se na njezinome repertoaru našla djela hrvatske skladateljice Dore Pejačević, čiji se rad toliko dojmio Yoko da je početkom ove godine u Japanu izdala dvostruki CD s Dorinim cjelokupnim klavirskim opusom. To u svijetu do sada nitko nije napravio, a ovoga je rujna Yoko po Hrvatskoj održala 11 koncerata te tako i Hrvatima otkrivala njihovu skladateljicu. Sve to bilo je povodom da je zamolimo za intervju, i to na hrvatskome jeziku.

 

 Rad udruga

U Domu za starije obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Metković, 2.10.2015. - Kampanjom Dan za starije u Domu za starije osobe i rehabilitaciju u Metkoviću obilježen je Međunarodni dan starijih osoba. Dio je to Projekta Unaprjeđenje izvaninstitucionalnih usluga za starije osobe koji uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih provodi Udruga Dobra, dok je partner u Projektu Grad Metković.

 Zdravlje

Leinim simbolima ukazali na važnost preventivnih pregleda na slabovidnost

Metković, 2.10.2015. - Djelatnici Referentnoga centra Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za dječju oftalmologiju i strabizam, Klinke za očne bolesti Medicinskog fakulteta J. J. Strossmayera u Osijeku, Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu prošle su nedjelje učinili preventivne preglede vida na slabovidnost (ambliopiju) u prostorijama Dječjeg vrtića Metković.

 Šport

Metkovci na Dunavu drugi u kategoriji gradova

Metković, 2.10.2015. - Iz VK Neretvanski gusar javljaju da su na poziv svojih prijatelja iz HVK Vukovar26. rujna sudjelovali na XII. Vukovarskom maratonu osmeraca. Posadu su činila četiri juniora i četiri veterana te posuđeni kormilar iz HVK Vukovar.

 Šport

Već prijavljeno 55 trkača

Metković, 1.10.2015. - Sve je duža i duža lista prijava za 2. kolo T-reklam neretvanske lige trčanja. Pogledajte tko se sve prijavio. Kada mogu oni – možete i vi!

 Apel

Apel stanovnicima koji su vlasnici pasa

Metković, 1.10.2015. - Apeliramo na stanovnike grada Metkovića, a i druge vlasnike ili posjednike pasa da se pridržavaju osnovnih kulturoloških načela s ciljem očuvanja zdravlja naše djece i svih nas koji se zadržavamo na dječjim igralištima, u parkovima, športskim terenima i uređenim površinama koja čine ljepotu našeg grada, jer nam je grad sve više onečišćen psećim izmetom – stoji u apelu upućenom vlasnicima pasa.
   

 

 Policija

Krivotvorenim nalozima za isplatu do 71.000 kuna

Metković, 1.10.2015. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 44-godišnjakinja se sumnjiči za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

 Izbori

Medijima Prgomet iznimno zanimljiv

Metković, 1.10.2015. - Danas je Drago Prgomet bio tražena medijska osoba. Večeras je bio u HRT-ovu Otvorenome, a više prostora, budući da jedini gost, dobio je na N1 platformi.

 

 

Vijesti iz 10. 2015.
ukupno 134

'Nošnja u delti Neretve kroz stoljeća' predstavljena i u Zagrebu

Petrov primio predstavnike GD Crvenoga križa

Sjećanje na poginule metkovske branitelje

Predizborni skup Koalicije Hrvatska raste

Cijepljenje protiv sezonske gripe

Pojačan nadzor prometnica koje vode put groblja

Svjetski dan borbe protiv moždanog udara

Božo Petrov kulturno je ustao i pružio ruku Krstičeviću

Most predstavio svoju Listu

Obrali tuđe mandarine

OGŠ Metković kupila novi klavir, večeras na njemu sviraju Mlinarić i Zlatar

Predizborni skup Domoljubne koalicije

Anketa krenula ispočetka

U Knjižnici danas crtić 'Pobuna na farmi'

U anketi više ne provjeravamo IP adresu

U GKS-u danas dva predizborna skupa

Za koga ćete glasovati

Grad će subvencionirati i prijevoz učenicima koji pohađaju srednju školu u Makarskoj

Kiridžija ukupno drugi, a Liković treći

Huda jama - strogo čuvana tajna

Natura 2000 i Europski strukturni i investicijski fondovi

Priključite se Gusaricama

Bogoslovi u Župi sv. Ilije Metković

Ani Mandić i Ani Previšić poziv u reprezentaciju

Upute za izradu Prijedloga proračuna Grada Metkovića

Njemačko-glazbena radionica u Gimnaziji

Lionsi posjetili Vid i Metković

SDP i HSU obilježili 26. listopada

Nova pobjeda ONK Metković

Zašto moramo štititi eju močvaricu

Zasađeno 300 sadnica bora i čempresa

Ivan Zec u Podgorici drugi na 5 km

Petar Jeramaz i Klara Marević majstori crnoga pojasa 1. dan

'Brončani mikrofon' emisiji 'Lipo, lipše, neretvansko'

KK Metković vratio se iz Prozora s pet medalja

Metkovski SDP poziva na obilježavanje Dana oslobođenja Metkovića od fašizma

Predstavljena 'Umjetnost života' Brune Šimleše

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje OŠ Stjepana Radića

Obnovljena ograda uz park

Uklanja se još jedno trulo stablo

Predstavljanje koalicijske liste 'Hrvatska raste' za X. izbornu jedinicu

Predavanje i kviz u PMM-u

Pogledajte izložbu kineske suvremene i naivne umjetnosti

Osumnjičeni za zlouporabe u gospodarstvu

Dani kruha u Dječjem vrtiću

Predstavljeno treće izdanje Patschove knjige 'Povijest i topografija Narone'

Danas na Trgu 'Dan kruha' OŠ Stjepana Radića

Voda ispravna za piće

Na MCGP Nova Sela pronađeno gotovo 30 kg marihuane

ONK Metković Kominjanima uzeo sva tri boda

U X. izbornoj jedinici četvero kandidata iz Metkovića

Cijeli grad na izvorištu Prud koje je još uvijek zamućeno

Josipu Bebiću dvije medalje u stolnome tenisu

Liković treći u Širokome

Zvončica u Knjižnici

Posjet škole-partnera u Gimnaziji Metković

Zrinka i Dario suautori Zgrade tri fakulteta

Sutra bez struje od Kleka do Dube

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Most izlazi na izbore u svim jedinicama

Surađujte u osmome broju 'Hrvatskoga Neretvanskog zbornika'

Od ovoga tjedna filmovi u 20 sati

Edukacija o uspostavljanju volonterskog programa za organizatore volontiranja lokalnih organizacija civilnog društva

Voda iz Doljana zaslanjena i nije za piće, a onu iz Pruda treba prokuhavati

Seniorke ŽNK Neretva nastavljaju pobjednički niz

MNK Metković slavio protiv MNK Mejaši

Petrov treći put u 'Nedjeljom u 2'

Metkovski trio osvojio ' Mostar Outdoor 2015'
Živković postavio rekord staze

Visoka pobjeda RK Metković 1963

Podjela bodova u srazu 'vodenih' klubova

'Ploče Open 2015.' uspješan za metkovske klubove

OŠ Stjepana Radića domaćin natjecanju 'Lino Višebojac'
Lucija Borovac i Filip Sučić najbolji višebojci

'Prijatelji' darivali vrtićane

Susret s predsjednicom u Kini

Moj put u Santiago

Gimnaziji Metković još jedan 'Oskar'

Zamućeno izvorište u Prudu

Povijest i topografija Narone

Upozorenje na nevrijeme

Oćemo li kuva?

Nastavlja se povlačenje novca iz Europske unije
Tvrtki Metković d.o.o. odobren projekt vrijedan gotovo 480 000 eura

Inicijalni sastanak za izradu Strategije razvoja

5. studenoga stižu nam 'Stilske vježbe', a početkom prosinca još jedna izvrsna predstava

Pametnim telefonom dojavite sumnju u prekršaj ili kazneno djelo

Mala zelena gusjenica oduševila osnovce

Sastanci Radne skupine za savjetovanje, predlaganje i usmjeravanje procesa izrade Strategije razvoja grada Metkovića

Dođite na radionicu u Prirodoslovni muzej

'Objavljen' gerilski rat plakatima

Palo 105 litara kiše

Kadetkinje ŽNK Neretva uvjerljive u Splitu

MNK Metković - MNK Hajduk 4 : 5

Skup vespaša u Metkoviću

Odgođena utakmica ONK Metković

Virtualna komunikacija - mač sa dvije oštrice

Priključite se pripremama Crnoga puta

Pogledajte najljepše prizore Praga uz glazbu Jurice Popovića

Bruno Šutalo otputovao u Čile s U-17 reprezentacijom

Sutra moguće grmljavinsko nevrijeme s jakim oborinama

Predstavljena knjiga 'Gospodar svemira'

Od 'Everesta' do 'Zvizdana'

Metkovski SDP radno obilježio Dan neovisnosti

Videozapis s biciklijade

I Google nam čestita Dan neovisnosti

Obilježen Svjetski dan cerebralne paralize

Petrov večeras u Otvorenome

Sudjelujte u izradi Strategije razvoja Grada Metkovića

Vijenci i svijeće u spomen na poginule branitelje

Put putujem – iz Kleka

Puljić šesti na državnom prvenstvu u veslanju

Natječaj za ulaganja u poljoprivredu za mlada poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja RH (2014. – 2020.)

Fiktivnim prijavama stekli protupravnu dobit

Očitovanje GO HDZ-a Metković na priopćenje dogradonačelnika Grmoje:
Grmoja i Petrov su most, ali prema SDP-u!

Nasip prelazi granicu!

Fotogalerija sa sinoćnje utrke 'Noćna šetnica'

Metković u znaku bicikla

Vjernici proslavili Sv. Franju

Most treći, a Petrov peti

Vinko Sliško i Antonia Cvitković pobjednici druge utrke Neretvanske lige trčanja

Tomac se žestoko obrušio na Milanovića tvrdeći da njime upravlja Vesna Pusić

RK Metković i dalje na vrhu I. HRL

Neretvi još jedna domaća pobjeda

Djeca učila o korisnosti kukaca i izrađivala im nastambe

Bivši rukometaši čestitali rođendan svome šjor Zdravku

Suze Helijada u AM Narona

Mala tržnica gotova za petnaestak dana

Dijele se komposteri, obnavljaju mrtvačnice u Metkoviću i Vidu, stižu čipirane posude za otpad

Yoko Nishii otkriva nam Doru Pejačević iz Japana

U Domu za starije obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Leinim simbolima ukazali na važnost preventivnih pregleda na slabovidnost

Metkovci na Dunavu drugi u kategoriji gradova

Već prijavljeno 55 trkača

Apel stanovnicima koji su vlasnici pasa

Krivotvorenim nalozima za isplatu do 71.000 kuna

Medijima Prgomet iznimno zanimljiv

Tražite u vijestima

 

Kalendar

2020

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2019

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2018

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2017

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2016

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2015

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2014

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2013

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2012

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2011

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2010

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2009

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2008

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2007

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2006

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2005

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2004

 12   11   10   09   08   07   06   05   04   03   02   01 


2003

 12   11   10   09   08   07   05   04   03   02   01