vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Katastarska izmjera Metkovića

Metković, 16.11.2011. - Danas je u Metkoviću potpisan ugovor o katastarskoj izmjeri na području KO Metković. U ime naručitelja ugovor je potpisao ravnatelj Državne geodetske uprave prof. dr. sc. Željko Bačić, a u ime nositelja posla Geodetskog zavoda d.d. Split predsjednik Uprave dipl. ing. Robert Klojčnik. Potpisivanju ugovara nazočili su metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić sa suradnicima, dio vijećnika Gradskog vijeća grada Metkovića te predstavnici gradskih ustanova.
     Katastarska izmjera obuhvatit će 2333 hektara, a vrijednost radova iznosi 7.7000.000 kuna. Posao na javnom natječaju dobile su dvije splitske tvrtke Geodetski zavod d.d. i Geodata d.o.o. Radovi će trajati dvije godine nakon čega će komisija Općinskog suda Metković i Područnog ureda za katastar Dubrovnik, Ispostava Metković provesti izlaganje koje bi, zbog obima posla, također trebalo potrajati dvije godine.
     Kao i na području čitave doline Neretve i izmjeru na području KO Metković u cijelosti financira Vlada RH iz proračunskih sredstava sukladno Odluci o mjerama za sređivanje imovinskopravnoga, geodetskokatastarskoga i gospodarskoga stanja u dolini rijeke Neretve koju je Vlada RH donijela na sjednici održanoj 7. prosinca 2000.
Katastarska izmjera na području KO Metković je 23. po redu koja se provodi u dolini Neretve u što je Država do sada uložila 50 milijuna kuna.