vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Josipović odlikovao 116. brigadu HV-a

Metković, 9.11.2011. - Predsjednik Republike Ivo Josipović 7. studenoga je u povodu 20. obljetnice njezina osnutka odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog 116. brigadu Hrvatske vojske.
    Čestitavši izaslanstvu 116. brigade, predsjednik Josipović je naglasio da su 116. brigadu tvorili hrabri ljudi te da se tom postrojbom s pravom ponosi čitav neretvanski kraj.Rat je, na sreću, za nama iako ćemo se s njegovim posljedicama još dugo morati nositi, rekao je Josipović, dodavši da je hrvatsko društvo danas pred novim izazovima. Zahvaljujući braniteljima, imamo slobodnu, demokratsku i u najvećem dijelu pravno uređenu državu, ocijenio je i poručio braniteljima, kao i svim građanima, da iziđu na parlamentarne izbore i glasuju za onu političku opciju za koju misle da je najbolja.
    Josipović je uručio i odličja braniteljima iz 116. brigade za doprinos u Domovinskom ratu. Redom hrvatskog križa odlikovao je Dinka Volarevića, a Redom hrvatskog trolista Josipa Barbira, Ivicu Pejića, Trpimira Šuška, Radovana Šimovića te posmrtno Nedjeljka Dominikovića.
    U ime odlikovanih zahvalio je ratni zapovjednik 116. brigade Nedjeljko Obradović.