Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

29.2.2024.
Stipe Boras
pok. Joze
1942. - 2024.
Stipe Boras

KONTAKT

Fotoreportaža 2010.

sveti ilija- zaštitnik grada metkovića

Proslava Dana grada 2012.

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA, 19. srpnja

   Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Grada Metkovića pod predsjedavanjem dr. Darke Volarević u četvrtak, 19. srpnja navečer započela je proslava Sv. Ilije – Dana grada Metkovića. Nakon što je predsjednica Volarević pozdravila sve goste i pročitala pozdravne telegrame okupljenima se obratio gradonačelnik Stipo Gabrić koji je govorio o tome što se sve u Metkoviću napravilo od prošloga Svetoga Ilije te koji su daljnji planovi Gradske uprave.

   Gabrić je naglasio kako rezultati rada Gradske uprave nisu ovisni samo i isključivo o njenim mogućnostima nego u velikoj mjeri ovise i o mogućnostima državnih institucija, resornih ministarstava, javnih poduzeća, ponajprije o mogućnostima državnog proračuna da prati ranije usvojene, započete ili predviđene projekte. *** Nadalje je govorio o trenutačnom stanju u gradu, posebno se osvrnuvši na ulaganja u infrastrukturne projekte. Istaknuo je kako je većina predviđenih projekata uspješno realizirana, spominjući pri tome završetak kanalizacijskog kolektora u Hercegovačkoj ulici od Ulice Vile Velebita do nadvožnjaka, projekt uređenja vodovodne mreže na Kladi i projekt javne odvodnje oborinskih voda u naselju Mobine, koji se privodi kraju. Tom prigodom istaknuo je kako je za nastavak rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Petra Krešimira IV. od Ulice Franje Asiškoga do spoja s općinom Kula Norinska dobivena građevinska dozvola, a najavio je i da će buduća zgrada Suda biti gotova do 1. ožujka iduće godine te da će Gradska knjižnica i čitaonica useliti u novouređenu zgradu u Mjesecu hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Još jednom je istaknuo kako je za adaptaciju Vage Ministarstvo kulture izdvojilo dvadeset milijuna kuna.

   Poslije gradonačelnika Gabrića okupljene su pozdravile zamjenica župana Marija Vučković i potpredsjednica HSS-a Vlasta Hubicki.

   Na Sjednici su, kao i do sada, dodijeljene nagrade Grada Metkovića. Nagradu Sv. Ilija u području humanitarne djelatnosti dobila je Družba sestara Služavki Maloga Isusa, odnosno Samostan Svete Obitelji u Metkoviću. Nagradu Narona u području znanosti dobio je dr. sc. Trpimir Macan, Nagradu Sv. Ilija u području socijalne skrbi Antiša Puljević, a Nagradu Narona u području kulture Marko Marušić. U ime nagrađenih zahvalio je g. Macan.

   Poslije Sjednice priređen je domjenak u Hotelu Narona.

CRKVA SV. ILIJE, 20. srpnja

   Blagdanu je prethodila trodnevnica tijekom koje su služene sv. mise i održane propovijedi. Na samoga Svetoga Iliju u župnoj crkvi posvećenoj tomu svecu služene su tri mise koje su predvodili mladomisnik fra Kristijan Perković, župni vikar sv. Nikole don Franko Prnjak i prof. fra Blaž Toplak.

METKOVIĆ, 20. srpnja

   U gradu se od četvrtka navečer i tijekom petka održavao tradicionalan sajam koji je ponovno privukao mnoštvo svijeta iz Metkovića te okolnih neretvanskih i susjednih hercegovačkih mjesta.

 

Sveti Ilija

Fotoreportaže