Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

29.2.2024.
Stipe Boras
pok. Joze
1942. - 2024.
Stipe Boras

KONTAKT

Fotoreportaža 2005.

sveti ilija- zaštitnik grada metkovića

Fotoreportaža s proslave Dana grada 2005.

Sveti Ilija, koji je vatrenim kolima uzašao na Nebo, i ovoga puta Metkoviću je podario vruć dan, no to nije omelo masu svijeta iz Metkovića i okolnih mjesta da se okupe na Trgu  kralja Tomislava i obližnjem gradskom parku pregledavajući šarene štandove u potrazi za kakvom povoljnom kupnjom.

Proslava Dana grada započela je već 15. srpnja promocijom knjige "Građanska škola u Metkoviću" dr. Ivana Jurića nakon koje je na ljetnoj pozornici GKS-a održan koncert Gradske glazbe "Klement Visković" i njihovih gostiju Puhačkog orkestra "Soskut" iz Mađarske. 17. srpnja Domagoj Volarević je u svom rodnom gradu rekao Mladu misu, a poslije podne je Udruga "Ispod mosta" organizirala natjecanje u skokovima s male rive. Ovogodišnja organizacija bila je puno uspješnija od lanjske, pa izgleda da će u budućnosti to postati tradicija. Sutradan, 18. srpnja, gradom su prošle mažoretkinje iz Metkovića, Cavtata, Smokvice i Čapljine i izvele priredbu ispred Hotela "Narona".  U crkvi Sv. Ilije te večeri Misu su služili svi metkovski svećenici kojima je ovo bila rijetka prigoda da se okupe na jednome mjestu. Toga ponedjeljka grad i župu Sv. Ilije napustio je fra Ivica Erceg koji je za proteklih pet godina osvojio srca mnogih, naročito mladih. Želimo mu puno uspjeha u nastavku njegova rada u Berlinu. U utorak je u Galeriji GKS-a otvorena izložba slika A. B. Švaljeka nakon čega je uslijedila Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene ovogodišnje nagrade grada Metkovića. Kako smo već pisali nagradu „Narona“ dobili su Blagotovor Grgurinović i Zdravko Obradović, nagradu „Ždral“ NK „Metković“, a nagradu „Sveti Ilija“ don Ljubo Pavić, župnik župe Sv. Nikole u Metkoviću. Poslije Sjednice proslava se nastavila na terasi Restorana "Domagoj" tijekom koje je upriličen rijetko viđen vatromet.

Na Svetog Iliju članovi Gradskog vijeća i Poglavarstva položili su vijence na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Metkoviću, a isto su učinile političke stranke te članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Poslije toga je u crkvi Sv. Ilije služena Misa, a predvodio ju je apostolski nuncij u Bjelorusiji Msgr. Martin Vidović uz koncelebraciju svećenika iz Metkovića i doline Neretve. Službeni dio proslave završen je na groblju Sv. Ivana polaganjem vijenaca na središnji križ i odrješenjem za sve preminule Metkovke i Metkovce.

Za sve one koji ovih dana nisu bili u Metkoviću, ili nisu stigli na sva događanja donosimo seriju fotozapisa. (Pričekajte da se  učitaju sve sličice pa kliknite na njih zbog uvećanja)

Koncert puhačkih orkestara

Priredba mažoretkinja


Otvorenje izložbe slika A.B. Švaljeka

Tajnik Ogranka Matice hrvatske Rato Krstičević, slikar A. B. Šavljek, dogradonačelnik Mato Mustapić i dr. Ilija Manenica na otvaranju izložbe te
A.  B. Švaljek kao Orson Welles"

Svečana sjednica Gradskog vijeća


Domjenak u Restoranu "Domagoj"Polaganje vijenaca

Sveta misa

Scene iz Donjeg grada

 

Pogledajte

Sveti Ilija

Fotoreportaže