-681

Nije namijenjeno rješavanju problema kao što su:

- problematično ponašanje pojedinaca, nesporazumi sa
  susjedima i/ili bilo kojom skupinom ljudi

- bilo kakva hitna intervencija (poplava u stanu i sl.)

- psi koji ometaju lavežom ili nisu na uzici ili nemaju brnjicu

- požari, zagađenja zraka i vode

- buka

- prijedlozi za postavljanje novih posuda za otpad, novih
  rasvjetnih tijela, semafora i slično

- žalbe na rad gradskih tijela ili bilo kojih tijela javne uprave

- bespravna gradnja

- divljanje po cestama, konzumiranje droga, javna opijanja,
  nasilje nad životinjama, preprodaja i sl.

Za to postoje nadležna tijela kojima se uvijek možete obratiti.

SLUŽBENA STRANICA

POGLEDAJTE

POPIS ULICA

GRAD METKOVIĆ

TISAK

OSMRTNICE

27.11.2023.
IVANA MUSTAPIĆ
pok. Frane
2006. - 2023.
IVANA MUSTAPIĆ
29.11.2023.
Milan Primorac
-
2007. - 2023.
Milan Primorac
29.11.2023.
Anica Komazin
udova Vinka, rođena Barišić
1927. - 2022.
Anica Komazin

KONTAKT

Zajednička fotografija svih naraštaja. Najstariji g. Ivo Martić rođen je 1921., a najmlađi Ilija Brozović 1991.

posvećenje crkve u pozloj gori

Pozla Gora 30. rujna 2007.

  Jučer je Pozla Gora bila središnje mjesto u vjerskom životu doline Neretve. Tijekom svečanog euharistijskog slavlja posvećena je filijalna crkva Male Gospe, čija gradnja je započela prije 30 godina.
   Obred je predvodio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić kojemu su koncelebrirali don Draženo Dukić, župnikom župe Otrić-Struge, kojoj crkva pripada, te svećenici Neretvanskoga dekanata.
   Gradnja crkve u Pozloj Gori započela je1977. za vrijeme župnika don Ante Matešina, a nedavno su obavljeni završni radovi čija vrijednost se procjenjuje na milijun kuna. Đuro Mišković iz Imotice napravio je novi oltar, a Ivan Kozina nove klupe. Postaje Križnoga puta izradio je akademski slikar Vlado Čilić. Oko crkve uređeno je veliko parkiralište i pripremljen prostor za park, a izgrađena je i nova ograda prema groblju. U Pozloj Gori živi 86 stanovnika, a davne 1936. bilo ih je 450.
   Kako bi svi radovi na crkvi i unutar nje bili privedeni kraju pobrinuli su se članovi Crkovnog odbora župe Otrić-Struge i Organizacijski odbor za gradnju i uređenje koji su nakon misnog slavlja organizirali i ručak za velik broj okupljenih vjernika.
   Svečanom euharistijskom slavlju nazočili su i mnogi predstavnici sruštvenog i političkog života, među kojima i županica DNŽ Mira Buconić, načelnik općine Pojezerje Nediljko Dominiković te metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo. Tijekom ručka oduševljenje među okupljenima izazvala je pojava don Ćire Burića koji je bio prvi župnik u tada novootvorenoj župi Sv. Nikole u Metkoviću osnovanoj 29. rujna 1969.
   U ime Grada Metkovića metkovski gradonačelnik nadbiskupu je darovao „Posljednju večeru“ i sliku posvećene crkve što su ih izradili članovi Udruge tjelesnih invalida „Prijatelj“ iz Metkovića, a isti dar sa šest svijeća dobio je i župnik. Svi svećenici dobili su križeve, a dekan Neretvanskog dekanata don Stipe Jerković dobio je veliko raspelo, također rad „Prijatelja“.

Barišić o Hagu

   U izjavi za medije nadbiskup Barišić osvrnuo se i na hašku presudu koja je izazvala nezadovoljstvo Hrvatske javnosti.
   - Oni u Hagu ne razumiju. To nije sud koji donosi presude nego političke odluke što je svima bilo jasno. Naivci su vjerovali da postoje Bogom dani suci i Bogom dane presude, ali čovjek je mali i pun interesa, a ovdje smo mi ostali poniženi. Ipak mislim da ovo može biti jedna pozitivna provokacija da učini pravednijima barem nas međusobno kada drugi nisu prema nama pravedni. Razumijmo sami sebe i gradimo ovo društvo u svim dimenzijama da bude dostojno čovjeka, a dostojno je onog našeg konačnog smisla prema čemu nas vodi i ova crkva u Pozloj Gori.