vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Umro je Radoslav Dodig

Metković, 17.6.2016. - Danas je u 63. godini umro Radoslav Dodig, široj javnosti poznat kao apsolutni pobjednik Kviskoteke 1986. godine, metkovskoj kao dugogodišnji profesor latinskoga jezika u Gimnaziji Metković, a stručnoj kako vrstan filolog i arheolog, znalac široka spektra.

Radoslav Dodig rodio se 1954. u Prologu u općini Ljubuški. Osnovnu je školu završio u Velikome Prologu, a Sjemenišnu klasičnu gimnaziju u Splitu. Zbog toga je studij klasične filologije morao nastaviti na Filozofskom fakultetu u Skopju jer se bivšoj državi jedino u Skopju moglo studirati nakon završene sjemenišne gimnazije. Magistrirao je na području arheologije, a imao je spreman i doktorski rad, no petogodišnja borba s opakom bolešću spriječila ga je u doktoratu.

Pok. Radoslav je u drugoj polovini osamdesetih honorarno predavao grčki i latinski u Centru za usmjereno obrazovanje Petar Levantin u Metkoviću, u kojemu se 1991. stalno zapošljava. Godine 1992. prelazi u Gimnaziju Metković, u kojoj do 2008. mnogobrojnim naraštajima predaje latinski jezik. Godinama je bio aktivan suradnik ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću. Isto tako, često je surađivao s našim portalom i nekadašnjim izdanjem Metkovskoga vjesnika.

Posljednji ispraćaj Radoslava Dodiga bit će u subotu, 18. lipnja u 17 sati na Gradskom groblju u Ljubuškome. Uime posjetitelja www.metkovic.hr, supruzi Nadi, kćeri Lani i sinu Borisu izražavamo duboku sućut.