vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Revija 'DokuMA Film Festivala' u Metkoviću

Metković, 28.5.2016. - U ponedjeljak, 30. svibnja u 20 sati u Kinu Pobjeda u Metkoviću u suradnji s Ustanovom za kulturu i sport predstavit će se međunarodni DokuMA Film Festival iz Makarske i to selekcijom ponajboljih kratkih dokumentarnih filmova s prošlogodišnjega festivala.

Metkovska publika može besplatno pogledati animirani dokumentarac Predikat i mak (Le C.O.D. et le Coquilecot, 2013., 24’, FRA) o mladim učiteljima i njihovim iskustvima prvoga dana u učionici, vizualno impresivan Ritam spavača (Sleeper’s Beat, 2014., 16’, UK) o radnicima na Transsibirskoj željeznici, prošlogodišnji dobitnik nagrade publike Moj najdraži j#beni mobitel o intenzivnoj vezi tinejdžerice i njezina mobitela te dva filma nastala u sklopu regionalne edukativne Dokuma CrossBorder radionice; Britanci u Makarskoj (2016., 7’) o britanskom bračnom paru koji živi na Biokovu i Posljednji galebovi (2016., 6’) o legendarnim makarskim galebarima.

Inače Treći DokuMA Film Festival održavat će se od 1. do 5. lipnja u Makarskoj i na njemu će uz 21 premijeru biti prikazano 30 filmova, a posjetitelje čekaju i zabavno-glazbeni sadržaji.