vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Zaljubljenici Alfe Romea u Metkoviću

Metković, 27.5.2016. - U organizaciji Hrvatskoga kluba ljubitelja Alfe Romea i našega Kluba zaljubljenika u tu talijansku marku vozila, u Metkoviću se održao Dalmatinski skup alfista. U Sportsku je ulicu stiglo 50-ak automobila, čiji vlasnici dolaze s područja Dalmacije, ali i susjedne Bosne i Hercegovine.

– Ljubitelji Alfe Romea, osim što vole svoje limene ljubimce, vole razgovarati i rado se podičiti njima na organiziranim skupovima poput ovoga u našem gradu – rekao nam je organizator skupa, predstavnik metkovskih alfista Davor Dominiković, koji spominje da su prethodni susret imali prije dva mjeseca u Stonu.

Alfisti su se okupili u Sportskoj ulici u Metkoviću, otkuda su otišli na obilazak Prirodoslovnoga muzeja Metković, nakon čega su se uputili u Momiće prema Restoranu Lopoč, gdje su cestu i svoje limene ljubimce zamijenili vodom i vožnjom lađama prema izletištu Zelena rijeka i izgubljeni grad.

U razgovoru nam je Dominiković pohvalio sve uključene oko organizacije susreta, te zahvalio svima onima koji su potpomogli da se susret održi, među kojima posebno zahvaljuje Gradu Metkoviću, Coco Clubu Metković, The Best caffeu Metković te vlasnicima Restorana Lopoč, domaćinima njihovog druženja u prirodi.

Hrvatski klub ljubitelja Alfe Romea pokrenut je 2004. godine i otada ima učestale susrete koji se događaju do pet puta godišnje. Također, imaju službene i lokalne susrete u organizaciji podružnica Kluba, baš kakav je bio i ovaj u organizaciji metkovskih alfista.
J. Vučković