vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Vrtićani i školarci u posjetu udrugama

Metković, 25.5.2016. - U tijeku su Dani otvorenih vrata udruga pa smo krenuli u kratak obilazak prostorija nekih metkovskih udruga i tamo zatekli popriličnu živost.

U Udruzi Otac Ante Gabrić zatekli smo skupinu djece iz DV Leut. Zanimljiv im je bio susret s umirovljenom učiteljicom Lelom Martić koja im je ispričala kako je na svome prvom poslu imala 110 učenika uzrasta od prvoga do četvrtoga razreda, a u večernjim je satima morala opismenjavati i njihove roditelje. Djeca su otpjevala vrtićku himnu i gđi Martić predala svoj crtež s potpisima, a ona njima srce izrađeno na jednoj od mnogobrojnih radionica u Udruzi.

Nastavili smo put Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj. U njihovim smo prostorijama članove i goste zatekli pri društvenim igrama, dok su se učenici OŠ Stjepana Radića igrali vani. Uto su stigli i leutići kojima je pokazano što sve članovi Udruge rade.

Produžili smo i do Leptirića, Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve. Tamo smo zatekli učenike Srednje škole Metković i dobili informaciju da će danas u 18 sati u svojim prostorijama imati predavanje Dijete i terapija senzorne integracije po dr. A. Jean Ayres. Predavač će biti Irena Obradović bacc. therap. occup.