vijesti www.metkovic.hr

 Televizija

Dva HRT-ova ravnatelja u Metkoviću – vraća se Dopisništvo

Metković, 24.5.2016. - Prema planu v. d. glavnoga ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića, Metković će ponovno dobiti TV dopisništvo koje je ukinuto prije dvije godine.

Srećom, studio i oprema ostali su u Metkoviću jer je tadašnji gradonačelnik Božo Petrov, u nadi da to ukidanje nije trajno, HRT-u ponudio korištenje studijskoga prostora pod povoljnim uvjetima pa su se javljanja iz Metkovića nastavila. Dopisnici za Metković, Opuzen i Ploče Pero Štrbe i Jure Jerković tako će ponovno i formalno useliti u svoje bivše TV dopisništvo.

Danas su u Metković doputovala dvojica članova HRT-ova Ravnateljstva: v. d. ravnatelja Programa Jozo Barišić i v. d. ravnatelja Tehnologije Boris Kotraski, s kojima se uz Štrbu sastala gradonačelnica Katarina Ujdur i njezin zamjenik Nikola Grmoja. Oni su obišli studio i tehniku kako bi utvrdili što sve treba učiniti za ponovno pokretanje Dopisništva. Riječ je o nekim nadopunama i zamjenama stare tehnike te manjim popravcima prostora, a najvažnije je to da će dopisništvo dobiti stalnu optičku vezu pa javljanja iz Metkovića neće ovisiti o internetu. Novost je i da će se zaposliti još jedan dopisnik, a u budućnosti moguće i drugi.