vijesti www.metkovic.hr

 Sajam

'Eko Rural' održan četvrti put

Metković, 24.5.2016. - U organizaciji Udruge DOBRA te suorganizaciji grada Metkovića i KUD-a Metković, u subotu je u Gradskom parku četvrti put zaredom održan Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko Rural, koji je okupio značajan broj izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nakon nastupa ženske vokalne skupine KUD-a Metković Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja.

Na štandovima su se izlagali ručni radovi, proizvodi od drva, suveniri od kamena, nakit te prehrambeni i ljekoviti proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zadruga.

Uz izložbeni sajam, posjetitelji su se na radionici imali prigodu upoznati s ekološkom poljoprivredom, o čemu su predavanja održali predstavnici Modro-zelene zadruge iz Metkovića, udruge CERURA iz Sinja, EU Lijepa naša iz Čapljine i Udruge DOBRA.

Djeca i mladi sudjelovali su u akciji KreAKTIVA Volonterskog centra Dobra i aktivnostima Udruge Otac Ante Gabrić, koje su se organizirale povodom Nacionalne volonterske akcije Hrvatska volontira. KreAKTIVA je dvodnevna radionica Volonterskoga centra Dobra kojoj je svrha bila obnova zaboravljenih društvenih igara kako bi djeca i mladi boravili u prirodi, dok je Udruga Otac Ante Gabrić organizirala radionicu u izradi gajtana, veza na čoji i pletenju pletenica, na kojoj su se družili djeca, mladi i stariji.

Tijekom Sajma izmjenjivali su se nastupi mlade sekcije KUD-a Metković, a UDRUGA dobra u suradnji s članovima Modro-zelene zadruge pripremila je Lonac iznenađenja. Na kraju same manifestacije sudionicima su uručene zahvalnice.