vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Metkoviću 250 tisuća kuna za projekt prve faze uređenje Trga bana Jelačića

Metković, 23.5.2016. - Evo jedne vijesti koja će obradovati mnogobrojne stanovnike Trga bana Jelačića. Grad Metković dobio je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznos od 250 tisuća kuna namijenjen za prvu fazu uređenja Trga bana Jelačića. Osim Metkovića, novčana sredstva za određene namjene dobili su i gradovi Ploče i Opuzen, te Općina Kula Norinska.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

U srijedu 25. svibnja 2016. u 12 sati, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s korisnicima će potpisati ugovore o sufinanciranju po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ove će godine financirati 170 projekata u iznosu od 40 milijuna kuna.