vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Tri velika boda 'Iza Vage'

Metković, 22.5.2016. - Nisu se još svi od dvjestotinjak gledatelja ni smjestili na tribine, a Neretva je već u 3. munuti susreta 32. kola III. HNL jug protiv NK OSK iz Otoka povela golom Frane Jerkovića. Bio je to gol koji je budio nadu u tri važna boda u borbi za opstanak.

Nada je splasnula sedam minuta kasnije, kada nakon lijepe akcije poravnava gostujući Petar Bašić Šiško. U nastavku Neretva solidno kontrolira sredinu terena, ali do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, premda su domaći u nekoliko navrata dolazili u prigode da to učine.

Uspijeva to u 48. minuti Stanislavu Vasilju, ali gosti minutu kasnije ponovno izjednačavaju golom Ivan Samardžića i stvari vraćaju na početak. Ipak, upornost i volja za pogotkom urodila je plodom. Prvo u 63. za 3:2 minuti ponovno pogađa Stanislav Vasilj, a konačnih 4:2 postavlja Dragan Brečić, koji snažnim udarcem koji metar izvan kaznenoga prostora loptu šalje u mrežu Otočana.

Neretva je na tablici trenutno 14-ta s 41 bodom i vjerojatno ostaje u ligi, no to mora potvrditi sljedeće subote protiv posljednjega Mosora jer je u posljednjemu kolu teško očekivati da će u gostima protiv Hrvaca biti uspješna. No, nikada se ne zna.