vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Mala olimpijada vrtićana

Metković, 19.5.2016. - Šareno, veselo i bučno bilo je jučer na Igralištu ONK Metković, gdje je po lijepu vremenu održana Mala olimpijada na kojoj su se natjecale četiri skupine predškolaca iz DV Metković.

Kao na pravoj olimpijadi na jarbol je svečano podignuta olimpijska zastava i odsvirana državna himna, a potom su se malim natjecateljima i brojnim gledateljima obratile ravnateljica Vrtića Mira Penavić i metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur, koje su im zaželjele puno uspjeha na natjecanju.

Četiri ekipe: Slavuji, Galebovi, Vjeverice i Žapci, svaka u svojim majicama i s kapama, natjecale su se u tima atletskim disciplinama: trčanju na 50 m, skoku udalj s mjesta i bacanju loptice, s time da su se odvojeno natjecali dječaci i djevojčice, a na kraju je uz bučno navijanje odigran malonogometni turnir.

U trčanju na 50 m među dječacima najbrži je bio Luka Volarević (9,35), a za njim su se plasirali Josip Marušić i Marko Šunjić. Među djevojčicama najbrža je bila Petra Obradović (9,50) pa Lara Bokšić i Petra Bebić (Žapci).

U skoku udalj s mjesta najviše je skočio Josip Jurić, a dva tri centimetra slabiji bili su Bruno Nižić i Matej Kljusurić. Da djevojčice nisu ništa slabije u skoku dokazala je Lucija Matić, koja je kao i Luka skočila 140 cm. Druga i treća bile su Iva Zloić i Petra Petrušć.

Lopticu je najdalje, čak 23,30 m bacio Mihovil Vidović pa Andrej Pezić i Marko Vekić. Ovdje su djevojčice, ipak, bile znatno slabije. Prva je s 9,8 m Karla Zloić, druga Martina Tošić, a treća Ana Šiljeg.

Za kraj, ako i uvijek, ostavljena je prava poslastica – malonogometni turnir na kojemu su slavile Vjeverice u sastavu Mihovil Vidović, Ivan Vrnoga, Luka Oršulić, Roko Parmać, Karlo Dragović, Toni Majić, Mladen Ujdur, Niko Tranpa, Antonio Čarapina i Bruno Nižić. Drugi su Slavuji, treći Galebovi i četvrti Žapci.

Ukupni pobjednici natjecanja su Slavuji (voditeljica Slavica Vladimir), za njima slijede Vjeverice (voditeljica Tonćika Gujinović), Žapci (voditeljica Silvana Arapović ) i Galebovi (voditeljica Julijana Bebić).

Na Županijski olimpijski festival u Dubrovniku 31. svibnja ide po dvoje djece s najboljim rezultatima iz svake discipline. Za disciplinu štafeta 4 x 25 m idu djeca koja su u disciplini trčanje osvojila od 3. do 6. mjesta.
I. Puljan, foto: J. Vučković