vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Edukacijom do smanjenja gubitaka u vodoopskrbnome sustavu

Metković, 19.5.2016. - U sklopu prekograničnoga projekta Održivo upravljanje vodnim resursima, koji s 387.374,73 eura financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Hrvatska – Crna Gora 2007 – 2013., u Metkoviću je održan trodnevni stručni trening sprječavanja i kontrole gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu.

Na treningu je bilo četvero djelatnika tvrtke Vodovod i kanalizacija Budva te šestero djelatnika Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, koji su odgovorni za poslove kontrole gubitaka vode u svojim vodoopskrbnim sustavima.

Edukacija se sastojala od teoretskih predavanja o metodologiji analize i kontrole gubitaka vode, koja je u Hotelu Narona održao dipl. ing. građ. Jurica Kovač iz firme Aqua libera d.o.o., te praktične obuke s uređajima i opremom za mjerenja, ispitivanja i traženja curenja.

Tijekom praktičnoga dijela obuke u vodoopskrbnom sustavu gradu Metkovića provodila su se probna ispitivanja i traženja curenja.

Svrha je edukacije unaprjeđenje znanja i sposobnosti djelatnika koji će nakon nje biti uspješniji u svojim redovnim aktivnostima kontrole gubitaka vode, tj. otkrivanja mjesta curenja u vodoopskrbnom sustavu, što za posljedicu ima uštedu vode i povećanje učinkovitosti u tvrtki za vodoopskrbu.