vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Nastavlja se promatranje piljaka

Metković, 18.5.2016. - Metkovsko Ornitološko društvo Brkata sjenica i dalje nastavlja suradnju s našim osmoškolcima, nastojeći im tako još u mladoj dobi ukazati na značaj koji ptice imaju u prirodi, što se na koncu odražava i na nas ljude.

S učenicima učiteljice Ane Barbir iz OŠ Stjepana Radića drugu su godinu u sklopu monitoringa Spring alive posjetili kolonije piljaka na sjevernoj fasadi Gradskoga kulturnog središta i ispod Lučkoga mosta. Nositelj toga volonterskog monitoringa u Hrvatskoj je Udruga Biom iz Zagreba.

Pod krovom GKS-a prebrojeno je čak 105 gnijezda, a pod Lučkim mostom njih 35 pa se zbog njihove blizine to smatra istom kolonijom. Nakon promatranja ptica u izradi gnijezda, učenici su postavljali mnoga pitanja na koja im je odgovarao Bariša Ilić. Dogovorili su se da će se za dvadesetak dana ponovno naći na istomu mjestu kako bi utvrdili točan broj aktivnih gnijezda u koloniji.

Volonteri Brkate sjenice svojim su mladim prijateljima za uspomenu na terenski obilazak i druženje darovali prigodne letke, uz želju za skorim viđenjem u kampu Brkate sjenice u kojemu će se prstenovati ptice.
Foto: OD Brkata sjenica