vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Veselo i zabavno na Danu škole don Mihovila Pavlinovića

Metković, 18.5.2016. - U OŠ don Mihovila Pavlinovića danas je svečano obilježen Dan škole, povodom kojega su uručene nagrada učenicima i njihovim mentorima za uspjehe u protekloj školskoj godini, sve to popraćeno glazbeno-zabavnim programom učenika i nastavnika.

Ravnateljica Žana Dodig rekla nam je da je danas obilježena 37. obljetnica osnutka škole te je izrazila zadovoljstvo što su se učenici i nastavno osoblje okupili u velikom broju kako bi taj dan proslavili u nešto drugačijem obliku, u što je uključen i glazbeno-zabavni program. Nakon uvodnoga pozdrava i čestitke, koju je ravnateljica uputila učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju, zahvalila je na dolasku gostima, među kojima je bio zamjenik gradonačelnice Metkovića Nikola Grmoja i predstavnici drugih gradskih ustanova.

Uslijedio je dio programa u kojemu su učenicima i mentorima koji su postigli zavidne rezultate na školskim, županijskim, regionalnim te državnim natjecanjima dodijeljene nagrade za izvrsnost na natjecanjima znanja i spremnosti. Kako je rekla ravnateljica Dodig, u školi ima preko 80 učenika s izvrsnim rezultatima na županijskim natjecanjima, od kojih su mnogi postigli dobre rezultate i na državnoj razini, te su na njih izrazito ponosni.

Uslijedio je zabavni dio svečanosti koji su u nazvali Školski 'The Voice'. U njemu su se natjecali učenici od prvoga do osmoga razreda u dvije starosne skupine; niži i viši razredi. Nastupe je ocjenjivao stručni žiri što su ga sačinjavale ravnateljica Dodig, učiteljica engleskoga jezika Katica Vladimir, učiteljica razredne nastave Nevena Mataga i učenica V. b razreda Ana Medak. Naravno, pitala se i publika koja je pljeskom nagradila nastupe natjecatelja. Dok je žiri odlučivao o pobjednicima natjecanja, u revijalnom su dijelu programa u duetima nastupili učenici i učitelji te školska Vokalna skupina učiteljica. Potom su proglašeni pobjednici za niže razrede, a prema ocjeni žirija najbolje su bile Danijela Medak i Petra Kraljević s izvedbom pjesme Do Re Mi. U istoj skupini nagradu publike osvojile su Lucija Plećaš i Nikol Šiljeg s pjesmom Dobro jutro. U višoj starosnoj skupini žiri je za najbolje proglasio Sofiju Volarević i Anu Dodig koje su pjevale Someone like you, a Ante Dominiković i Marko Jurilj pokupili su simpatije i najveći pljesak publike za izvedbu pjesme Lijepa li si te su za to nagrađeni.

Na kraju je ravnateljica Dodig uputila zahvalu svima koji su sudjelovali u pripremi i izvedbi proslave Dana škole te rekla da se nada kako će dogodine program biti još bogatiji i atraktivniji.
J. Vučković