vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Impresivna četvorka u Športskoj

Metković, 17.5.2016. - Gotovo devet stotina srednjoškolaca i osmaša iz dvanaest škola iz Metkovića i okolnih mjesta danas je točno u 12 sati zaplesalo u Športskoj ulici i tako s kolegama iz još 75 gradova od Slovenije do Makedonije sudjelovalo u najvećem sinkroniziranom plesu četvorke na svijetu.

Maturantska parada 2016. (Quadrilla dance parade 2016.) u organizaciji Plesne škole Calypso i ove je godine pokazala da posljednji dan nastave maturantima ne mora biti obilježen ekscesima. Prije nego što je putem interneta dan znak za početak Straussove Fledermauss – Quadrille, sudionicima parade obratio se zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja, rekavši da mu je drago vidjeti ih u tako veliku broju, a maturantima je zaželio uspjeh u daljnjem školovanju.

Četvorku su plesali učenici Gimnazije Metković, Srednje Škole Metković, Srednje poljoprivredne i tehničke škola Opuzen, Srednje škole fra A. Kačića Miošića Ploče, Srednje Škole Tina Ujevića Vrgorac, OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković, OŠ Stjepana Radića Metković, OŠ Opuzen, OŠ Vladimira Nazora Ploče, OŠ fra Ante Gnječa Staševica, OŠ Vrgorac i OŠ Marka Marulića Ljubuški. Učenici OŠ Vladimira Pavlovića iz Čapljine morali su otkazati jer su danas krenuli na ekskurziju, no nadamo se da će se dogodine priključiti, ne samo oni nego i još drugi.