vijesti www.metkovic.hr

 Natječaj

Natječaj za književnu nagradu 'Neretvanska maslina'

Metković, 17.5.2016. - Gradska knjižnica i čitaonica Opuzen i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za književnu nagradu Neretvanska maslina.
  

I. „Neretvanska maslina“ dodjeljuje se najboljoj knjizi, (bez obzira na književnu vrstu) i njenom autoru za postignute visoke književne, estetske i umjetničke domete u tematiziranju potrebe očuvanja prirode, kao i tradicijskih, baštinskih vrijednosti bilo kojeg hrvatskog kraja – čime se daje prinos očuvanju materijalne i nematerijalne baštine hrvatskog naroda te humanizmu kao temeljnom odnosu života na Zemlji.

Nagrada se dodjeljuje za knjigu objavljenu 2015. godine, pisanu hrvatskim standardnim jezikom.

Nagrada se sastoji od pisanog dokumenta, novčanog iznosa, i ekoloških neretvanskih proizvoda: ekstradjevičanskog maslinova ulja i visokokvalitetnog vina.

II. Nagrada će biti dodijeljena na završnoj svečanosti 8. Neretvanskih pjesničkih susreta „Maslini u lice“ koji će se održati 11.-14. kolovoza u čast Blagdana Velike Gospe.

III. Četiri (4) primjerka knjige poslati na adresu: Gradska knjižnica Opuzen, Trg Opuzenske bojne 2, 20355 OPUZEN (s naznakom: za „Maslinu“), do 1. srpnja 2016.


Organizacijski odbor