vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva produžila vizu za opstanak

Metković, 7.5.2016. - NK Neretva je u 30. kolu III. HNL jug na svome igralištu Iza Vage ugostila stobrečki NK Primorac 1929 i u toj biti - ne biti utakmici većim htijenjem uspjela uknjižiti tri spasonosna boda.

Utakmica je započela minutom šutnje u spomen na prerano preminuloga bivšega igrača Ivicu Vladimira Icu koji je nakon Neretve igrao u puno većim klubovima, čak i u Bundesligi.

Vidjelo se od samoga starta da domaći žele sva tri boda, ali su i Strobrečani igrali kao da baš njima bodovi nedostaju. Ipak, prevaga je bila na Neretvinoj strani, no, mnoge prilike u prvome poluvremenu nisu iskorištene.

Sredinom drugoga poluvremena redao se napad za napadom Neretvinih igrača i osjetila se panika u redovima gostiju. Nakon nekoliko šansi i polušansi Tomas u 65. minuti uspijeva loptu poslati Stobrečanima u mrežu. Gosti se nisu predavali i u nekoliko su navrata stvorili paniku u Neretvinu šesnaestercu, no Neretva je izdržala i tri minute sudačke nadoknade pa tako sebi produžila vizu za opstanak u ligi.