vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Njima je šah više od igre

Metković, 7.5.2016. - U OŠ Stjepana Radića već se treću godinu zaredom održava izvannastavna aktivnost škola šaha, koju vodi vanjski suradnik te škole Slaven Bakalar. Ove se godine kao dio projekta koji promiče šah u neretvanskim osnovnim školama, među svim ostalim aktivnostima i druženjima, održao i šahovski turnir u kojemu su se natjecale učenice i učenici iz naše doline.

Na turniru u prostorijama OŠ Stjepana Radića natjecalo se ukupno 35 učenika s područja Metkovića, Ploča i Opuzena, a turnir se odigravao u osam kola. Zamjenica ravnateljice OŠ S. Radića Ivana Čarapina rekla nam je da je nakon svih odigranih partija pobjednik turnira Luka Rastočić, učenik 8. c razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, a odmah iza njega uslijedili su učenici škole domaćina turnira Marin Kljusurić iz 5. c i Tomislav Šutalo iz 7. a. Valja spomenuti kako su se u istoj konkurenciji natjecale i djevojčice. Među njima je najbolja bila Valentina Šutalo iz 4. a razreda OŠ S. Radića, koja je za svoj uspjeh dobila prigodnu nagradu.

– Ovo je zbilja lijepa aktivnost za dobro druženje i trening za mozak, bitno je sudjelovati i družiti se, a pobjedniku svakako treba čestitati na uspjehu – rekao nam je Josip, jedan od natjecatelja na turniru kojega smo upitali zašto voli igrati šah.

Čestitamo pobjednicima, a u iščekivanju sljedećega šahovskog turnira neretvanskih osnovnih škola, organizatorima upućujemo sve pohvale.
J. Vučković