vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Pripreme za sanaciju ljetne pozornice

Metković, 6.5.2016. - Započele su pripreme za sanaciju krovišta i akustične školjke nad ljetnom pozornicom te terase na ulazu u gledalište, a pod njom će se urediti prostorija za kinoprojektor koja se zbog vlage do sada nije mogla koristiti. Bude li sve po planu već ovoga ljeta moguće su kinoprojekcije u tome Metkovcima nekada omiljenu prostoru.

Nakon gotovo 40 godina modernizirat će se i rasvjeta u kazališnoj dvorani. Bit će nabavljena najnovija generacija tzv. dimmera i reflektora koji daju bolje svjetlo i znatno štede električnu energiju, što nije beznačajno i sa stavke angažirane snage koju Ustanova za kulturu i sport mora plaćati za pogon GKS-a. Naravno, kazalište će dobiti i novi digitalni pult za upravljanje rasvjetom, što je jako važno jer danas gotovo sve gostujuće kazališne kuće upravljanje rasvjetom donesu programirano i pohranjeno ne neki digitalni medij. Budući da se ta mogućnost zbog zastarjele opreme do sada nije mogla koristiti, svjetlosni efekti u predstavama bili su puno skromniji (boja svjetla i sl.).

Ukupna vrijednost investicije s PDV-om je oko 600 000 kuna, a Ustanova će sljedeći tjedan pokrenuti postupak prikupljanja ponuda za odabir izvođača radova i dobavljača opreme.