vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Metkovskim 'svemircima' nova računala

Metković, 5.5.2016. - Pet novih željno očekivanih računala stiglo je u OŠ don Mihovila Pavlinovića. Na maloj svečanosti u prostorijama Škole svečano su ih uručili predstavnici HEP-a i Narodnoga radija. Učiteljica Tonćika Popović i njezini prvaši – mali svemirci, čiji je videouradak zaslužan za tu vrijednu nagradu, pokazali su svu sreću i ponos prilikom dodjele zaslužene nagrade.

Do toga je došlo kada je učiteljica Tonćika sa svojim prvašićima shvatila da žele li računalo u svome razredu, moraju sami nešto učiniti. Smislili su simpatičnu scensku igru, složili su kostimografiju i scenografiju te snimili videouradak na temu Zašto nam treba novo računalo?. Zanimljiv i inspirativan uradak nazvali su Mali svemirci te ga objavili na mrežnim stranicama škole i Grada. Poslali su ga na natječaj Za naše male genijalce koji HEP provodi u suradnji s Narodnim radijom. U prvoj rundi nije bilo sreće, ali u drugoj jest!

Svečanost dodjele računala uveličali su gosti, predstavnici HEP-a na čelu s direktoricom Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju Vlatkom Kamenić Jagodić, koja je došla u pratnji direktora Elektrodalmacije Saše Kraljevića te voditelja pogona Metković Nedjeljka Milića, dok je Narodni radio predstavljao direktor Josip Pleslić.

Nakon pozdravnoga govora ravnateljice Žane Dodig, glumci i kreatori Malih svemiraca s ponosom su pričali dogodovštine sa snimanja svoga prvog videouratka, o svakodnevnom vježbanju govora i ponašanju malih svemiraca s daleke nepoznate planete, o nezaboravnoj zabavi prigodom pripremanja kostima koji su se sastojali od velike količine aluminijske folije. Učenici su se pohvalili pjevanjem svojih omiljenih pjesmica i najljepšim recitacijama kojima su pozdravili drage goste. Još jednom se pokazalo da ništa ne dolazi samo od sebe i da se trudom i upornošću može puno postići.
J. Vučković