vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Kreće gradnja novih kanalizacijskih kolektora

Metković, 2.5.2016. - Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda obavještava građane desne obale Neretve da uskoro kreće izgradnja kanalizacijskih kolektora u ulicama Nikole Tesle i Neretvanskih gusara.

Naime, radi se o dvije faze gradnje:

1. Kanalizacijska mreža na dijelu ulice Nikole Tesle sa spojem na Branimirovu ulicu (žuto)

2. Kanalizacijska mreža u ulici Neretvanskih gusara s crpnom stanicom i kolektorom u dijelu ulice Nikole Tesle sa spojem na Put Narone (crveno).

Ovim je projektima predviđena izgradnja gravitacijskih kolektora, crpne stanice u Ulici Neretvanskih gusara i tlačnoga cjevovoda.

Oba projekta usklađena su s konceptom kanalizacijskog sustava Grada Metkovića koje se razrađuje u studijsko-projektnoj dokumentaciji potrebnoj za prijavu projekata sufinanciranih iz EU fondova.

U prvoj fazi gradnje fekalne će se vode odvoditi do postojećega okna mješovite kanalizacije u Ulici Kneza Branimira, dok će se kod druge faze gradnje fekalne vode odvoditi do okna mješovite kanalizacije u Ulici Put Narone i dalje prema crpnoj stanici.

Napominjemo da se obje faze gradnje izvode istovremeno u smjeru Branimirova - Nikole Tesle - Put Narone - Glibuša, kako je to prikazano na priloženoj karti.