vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Započeli radovi u Ulici Marka Marulića

Metković, 2.5.2016. - Na vjerojatno najkompliciranijih 1700 metara granice Europske unije, u Ulici Marka Marulića u Metkoviću danas su pod jakim policijskim osiguranjem započeli radovi na izradi nadzornoga sustava.

Koliko smo saznali, odustalo se od rampa i postavit će se samo nadzorne kamere, što je tamošnje stanovništvo primilo s olakšanjem jer će im se tako olakšati život s obiju strana te ulice. No problemi i dalje ostaju, rekli su nam kako će nastojati da im se omogući nesmetano korištenje poljoprivrednoga zemljišta koje imaju s druge strane ulice, tj. slobodan unos svojih proizvoda u Hrvatsku.

Uspostavom granice cijene njihovih nekretnina u Hrvatskoj značajno su pale, a one s druge strane gotovo da i nemaju cijene. Zapravo imaju, kaže nam jedan od njih, ali tima koji su zainteresirani mi ne želimo prodavati. Hoće li naša djeca jednoga dana postupiti isto, ne znamo. Mi ih ne možemo zadržavati da žive na mjestu na kojemu će stalno imati potencijalne probleme. S ovom smo vlasti uspjeli koliko-toliko postignuti kompromis, a kako će biti s nekom drugom?