vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Konavljanin uzeo bod u sudačkoj nadoknadi

Metković, 2.5.2016. - U 19. kolu I. ŽNL NK Konavljanin iz Čilipa uspio je domaćinu ONK Metković uzeti bod u posljednjim minutama susreta. Iako se susret odigrao po kišnom vremenu to nije utjecalo na brz protok lopte kao ni na broj golova na toj utakmici.

Domaćin je bolje započeo utakmicu ranim golom Filipa Majića već u 3. minuti susreta, a u 28. minuti Josip Šiljeg postigao je zgoditak za 2:0, s kojim se otišlo na predah u poluvremenu.

Na samome početku drugoga dijela susreta Konavljani pogotkom Gorana Filipovića smanjuju na 2:1, a gol za izjednačenje na 2:2 postigao je gostujući igrač Pero Opušić. Metkovci u 60. minuti uzvraćaju preko raspoloženoga Šiljega, koji slovi kao razigravač ekipe s Jerkovca, i rezultat podižu na 3:2.

Do pred kraj susreta bilo je nekoliko prilika na objema stranama, naročito iz prekida, no rezultat kojim je domaćin priželjkivao završiti utakmicu minimalnom pobjedom ipak se mijenja u sudačkoj nadoknadi. Po isteku 90. minute čekao se sučev zvižduk za kraj, ali gosti dobivaju priliku za izjednačenje iz slobodnog udarca što ga je sudac Liković u 92. minuti susreta dosudio zbog nesportskoga ponašanja domaćega Mišanovića. Nakon izvođenja slobodnoga udarca igrač gostiju Emerson De Souza koristi gužvu u šesnaestercu i uspijeva domaćem vrataru Toliću loptu pospremiti iza leđa za rezultat 3:3 i podjelu bodova.

Konavljanin i Metković na tablici dijele 4. i 5. mjesto, a sljedeće nedjelje naši putuju u Krvavac na ogled s Maestralom.
J. Vučković