vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Govori mojim jezikom

Metković, 30.3.2016. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj poziva vas na besplatno predavanje Govori mojim jezikom koje će se 2. travnja (subota) na Svjetski dan svjesnosti o autizmu održati u 10:30 u prostorijama UOSI Prijatelj, Ante Starčevića 19 (stari vrtić).

Maja Bonačić, magistrica psihologije i praktičar terapije igrom, koja se bavi psihološkom procjenom, ranom intervencijom i terapijom igrom s djecom, održat će to zanimljivo predavanje u sklopu svoga projekta Zaigrana pedala. Već je održala nekoliko takvih predavanja na raznim stručnim skupovima, konferencijama i edukacijama za stručno osoblje. Osim konstantne edukacije u području terapija igrom, Maja je završila i ranu procjenu djece od 0 do 6 godina na ERF-u te edukaciju iz poticanja razvoja komunikacije i PECS, što joj omogućuje procjenu djece u igri i standardiziranim instrumentima. Vodi Udrugu Oblačić koja djeluje na području Korčule i šire okolice.

Svrha je projekta skrenuti pozornost na važnost implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autističnoga spektra. Osim toga, važno je govoriti o autizmu kao spektru koji može i ne mora uključivati intelektualno zaostajanje te koji su mehanizmi rane intervencije koji smanjuju razlike u odnosu na vršnjake.

Ideja projekta Zaigrana pedala jest povezati regiju i narode, jer igra nema granica, kao ni ljubav prema djeci! U igri je oko 400 km, naravno biciklom, a u sklopu posjeta svakom gradu Maja će održati besplatno predavanje za roditelje, odgajatelje, stručnjake odnosno za sve koji su zainteresirani i koji su voljni podržati sve osobe iz autističnog spektra!

2. travnja je dan kada bismo svi trebali obući nešto plavo i biti drugačiji od drugih. Tko zna, možda upravo taj dan pronađemo sami sebe!