vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016.

Metković, 29.3.2016. - Stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, temeljem iskustava iz akcija za druge vrste vozila, organiziraju preventivno-sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016.

Naime, motocikli i mopedi, ali i ostala vozila L kategorije su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

Akcija će se provoditi od danas, 29. ožujka do subote, 2. travnja 2016. g., u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Cilj ove dragovoljne akcije preventivno-sigurnosnog karaktera je potaknuti vozače motocikala i mopeda na ispravno i pravovremeno razmišljanje o tehničkoj ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, kako bi se u što većoj mjeri izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Stoga će se vozačima pružati savjetodavna pomoć oko uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima, odnosno nikakve se represivne mjere neće primjenjivati.

Pregled vozila i utvrđivanje tehničke (ne)ispravnosti, za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave izvanredno, obavljat će se BESPLATNO, ali napominjemo da besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te će se u tim slučajevima tehnički pregled naplatiti sukladno odluci o visini naknada.

Za vrijeme trajanja akcije policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.