vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Lavovi u Metkoviću ostali bez plijena

Metković, 25.3.2016. - Košarkaši Metkovića imali su produženi radni vikend uoči Uskrsa i odmora za idući vikend. U četirima utakmicama postigli su dvije pobjede i dva poraza.

Seniori su nakon osnovnoga dijela natjecanja od dva kruga započeli s doigravanjem za poredak od četvrtog do šestog mjesta. Košarkaši Metkovića u su tri dana dva puta odmjerili snage sa splitskim Dalmatia Lionsima. Subota je donijela gostovanje u Splitu, u kojemu su Metkovci bili oslabljeni neigranjem nekolicine igrača. Dugo su vodili, pa i na ulasku u posljednju četvrtinu, ali nedostatak igrača u rotaciji i zamor nisu dali da se na kraju raduju. Slavili su domaći Lionsi 76:65.

Drugi susret u utorak bio je još zanimljiviji i dinamičniji, kakvi su inače u posljednje vrijeme između ta dva rivala. Ugodna sportska atmosfera privukla je simpatizere i poklonike košarke i s jedne i druge strane. U boljem sastavu nego u prvoj utakmici domaći su pred drugu svakako računali s pobjedom. Bolje su je otvorili Lionsi te poveli 2:8. Domaći pomalo hvataju konce igre i do kraja prve četvrtine okreću rezultat u minimalnu prednost od 17:16. Druga četvrtina uz požrtvovnu igru s obiju strana ne donosi pobjednika (13:13) te domaći na odmor idu s minimalnom prednošću 30:29.

Nastavak utakmice i prve minute pripadaju Metkoviću. Tri uzastopne trice (dvije Gašpar i jedna Stjepan Vidović) donose mu prednost od osam koševa. Do kraja treće četvrtine slijedi dobra igra i serija Lionsa, što je rezultiralo poravnanjem 46:46. Zadnjih deset minuta Metković opet otvara dobrom igrom i četiri minute do kraja ima prednost 62:52, ponajviše dobrim partijama centra Mate Gašpara i Domagoja Vidovića.

Činilo se da je utakmica blizu rješenja i pobjede, no gosti se ne predaju pa u posljednjih pola minute dolaze na samo koš zaostatka. U tim trenucima odgovornost preuzima najiskusniji Domagoj Vidović koji je s nekoliko skokova u obrani i gađanjem četiriju slobodnih bacanja u nizu riješio pobjednika. Gosti su u posljednjih nekoliko sekunda šutom za tricu imali šansu za produžetak, no centar Lionsa Željko Egerić nije pogodio.

U ovogodišnjoj trećoj pobjedi Metkovce su predvodili najefikasniji Mate Gašpar s 24 koša i tri trice te najiskusniji Domagoj Vidović sa 17 koševa. Kod Dalmatia Lionsa najviše je ubačaja imao Domagoj Šamija - 22 koša i pet trica.

 

B-1 liga jug košarkaša - seniori

doigravanje za opstanak

KK Dalmatia Lions Split - KK Metković 76:65

 

B-1 liga jug košarkaša - seniori

doigravanje za opstanak

KK Metković-KK Dalmatia Lions Split 66:63

 

Liga mlađih uzrasta - kadeti

KK Metković-KK Solin 82:36

 

Liga mlađih uzrasta - mlađi kadeti

KK Metković-KK Solin 46:71

Pripremio: N. Medak, Foto: Z. Mateljak