vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Metkovski SDP i HSU za Uskrs socijalno ugroženima

Metković, 25.3.2016. - U Velikom tjednu, koji završava najvećim kršćanskim blagdanom Uskrsom, članovi gradskih organizacija SDP-a i HSU-a Metković prikupljali su sredstva za socijalno ugrožene obitelji, za obitelji koje nisu u mogućnosti dostojanstveno proslaviti uskrsne blagdane.

U dogovoru s ravnateljem Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslavom Vugdelijom popunjene su vrećice s potrepštinama za blagdanski stol, a Centar će ih dostaviti obiteljima koje su najugroženije. Prikupljene blagdanske pakete uime SDP-a i HSU-a Metković predali su Zdravka Barišić, Marino Jerković, Rade Nikoletić, Siniša Bebić, Jozo Volarević, Nikola Šutalo i Krešimir Kuran.

Jedan dio prikupljenih sredstava i potrepština članovi SDP-a i HSU-a Metković sami će dostaviti socijalno ugroženim obiteljima. Gradske organizacija SDP-a i HSU-a Metković ovim putem zahvaljuju svim članovima koji su svojim prilozima sudjelovali toj humanitarnoj akciji.

Humanitarnim akcijama tu nije kraj pa iz tih dviju političkih stranaka pozivaju sve naše sugrađane da se pridruže Forumu žena SDP-a Metković u obilježavanju Akcije Omiljeni cvijet Ane Rukavine, koju će poduprijeti gradske organizacije SDP-a i HSU-a Metković. Akcija će se provesti pokraj „maloga mliječnog“ u subotu 9. travnja 2016. od 9 do 12 sati kada će se dijeliti tulipani i prikupljati donacije, a sva prikupljena sredstva uplatit će se u Fondaciju Ane Rukavine. Omiljeni cvijet Ane Rukavine humanitarna je akcija Zaklade Ana Rukavina i Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske. Akcijom se prikupljaju sredstva za rad Zaklade.

SDP i HSU Metković svim stanovnicima Grada Metkovića čestitaju Uskrs i uskrsne blagdane.