vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Otkazana predstava 'Maša i Medvjed'

Metković, 23.3.2016. - Od organizatora predstave Maša i Medvjed dobili smo obavijest o njezinu otkazivanju pa ga u cijelosti objavljujemo.


Poštovani,

 

sa žaljenjem Vas želimo obavijestiti da je predstava „Maša i Medvjed - Škrinja sreće“ koja se trebala održati 30. 3. 2016. s početkom u 17 h u Sportskoj dvorani u Metkoviću otkazana.

Predstava je to ruskog dječjeg kazališta iz Moskve koja je jedinstvena na svijetu upravo zbog licence koju posjeduje, ali isto tako i zahtjeva iznimno skupu produkciju. Upravo produkcijski zahtjevi licencirane originalne predstave nalagali su i cijenu ulaznice u visini od 120 kn iako je ona u slučaju manje djece vrijedila i za dijete i za roditelja.

No već od samog početak rada na predstavi naišli smo na velike probleme zbog pojave istoimenih amaterskih predstava iz susjedne BIH i Srbije na Dubrovačko- neretvanskom području koje su svojim niskobuđetnim predstavama dovele u pitanje najprije samu kvaliteta i licencirane predstave a na posljetku i održavanje same predstave gostujućeg kazališta iz Rusije.

Žao nam je što djeca iz Metkovića i okolice neće imati priliku doživjeti ovu zaista veličanstvenu dječju predstavu koja je dobila samo najveće pohvale kako od svjetske tako i od hrvatske javnosti, ali zbog izvanrednih okolnosti bili smo prisiljeni ovu predstavu otkazati.

Protiv amaterskih kazališta mi kao organizator pokrenuli smo pravni postupak za zaštitu autorskih prava budući smo za hrvatsko tržište snosili sve troškove licence kako bi naši mali gledatelji mogli doživjeti ovu predivnu predstavu u punom sjaju.

Ovom prilikom želimo zahvaliti Gradskoj Upravi Grada Metkovića i čelnicima Sportske dvorane u Metkoviću na iznimnoj suradnji i dobrodošlici koju su nam iskazali.

Također želimo zahvaliti radio postajama Radio Delta, Radio Narona, Radio Biokovo, Radio Grude, Radio Makarska rivijera i Radio Ploče te svi ostalim medijima koji su nas pratili.

Zahvaljujemo i svim kupcima koji su svoju ulaznicu već nabavili, te ih ovim putem želimo obavijestiti da kupljenu ulaznicu mogu vratiti na istom prodajnom mjestu gdje je i kupljena od sutra ( četvrtak, 24. 3. 2016.) te će im za istu novac biti vraćen.

 

Za Bodysense

Ranko Boban