vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Na početku nove sezone veslačima tri bronce

Metković, 22.3.2016. - Nakon dva odgođena termina u Splitu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, nova sezona Veslačkoga kupa Dalmacije započela je subotnjom regatom u Šibeniku. Na njoj su nastupili i veslači VK Neretvanski gusar.

Za razliku od dosadašnjih godina Šibenčani su regatnu stazu postavili uz rivu, umjesto u Zatonu gdje se regata održavala posljednjih godina. Odlični vremenski uvjeti prevladavali su do 11:30, nakon čega je zapuhao maestral koji je umjereno podizao valove. Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević zbog tehničkih su problema (puknuće auslegera) na kraju u dvojcu na pariće u konkurenciji kadetkinje žene A doveslale do 3. mjesta, dok je Nataša Šustić u samcu u kategoriji seniorke žene osvojila također 3. mjesto. U dvojcu na pariće u konkurenciji seniora Ivan Ćelić i Ivan Puljić osvojili su broncu.

Gusari su se uspješno ogledali i u drugim sportovima. Na nedjeljnoj Skalinadi Nataša Šustić osvojila je drugo mjesto u konkurenciji seniorka, dok je Ivan Pavlović bio također drugi u konkurenciji juniora.

Na sljedeću regatu naši 2. travnja putuju u Split, a veteranski će osmerac put Budimpešte na II. Capitall cup regatu na kojoj će nastupiti u kombinaciji s veteranima HAVK Mladost iz Zagreba.