vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

'Maša i medvjed' za 20 kn. Da, ali koja Maša?! O medvjedu da se ni ne govori.

Metković, 20.3.2016. - I dalje traju nesporazumi oko spektakularne dječje kazališne interaktivne predstave Maša i medvjed koju će 30. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani (sinkronizirano) izvesti glumci Moskovskoga dječjeg teatra. Cijena ulaznica od sto i više kuna mnoge je iznenadila, pogotovo što se ovih dana u susjednoj Hercegovini reklamira istoimena predstava po cijeni od 5 KM-ova ili 20 kuna.

U Metković dolazi licencirana predstava renomiranoga kazališta koju su do sad vidjeli Zagrepčani i Splićani. Prije nas će je vidjeti još Dubrovčani, a nakon nas i Zadrani. Riječ je o vrlo skupoj produkciji pa je i cijena adekvatna tome. U veljači je istoimena predstava putovala Istrom po 30 kuna. No to je bilo beogradsko Mašino pozorište koje ovih dana s tom predstavom putuje po Hercegovini i prikazuje je za 20 kuna.

Prebacimo priču na nogometni teren, budući da smo svi nogometni stručnjaci. NK Neretva će za tri godine slaviti 100 godina od svoga osnutka. Zamislimo da joj nekom ludom srećom na proslavu u goste dođe madridski Real, ili, ako vam je draže, Barcelona. Koliko biste platili ulaznicu na igralište Iza Vage? Ponovimo još jednom, Ustanova za kulturu i sport samo je iznajmila Gradsku sportsku dvoranu za tu predstavu pa ni na koji način ne utječe na cijenu ulaznice koja je više-manje ista u po cijeloj Hrvatskoj.