vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Osman Junuzović i Matea Parlov pobjednici II. Metkovske skalinade

Metković, 20.3.2016. - Dugo pripremana II. Metkovska skalinada danas je po lijepu vremenu održana na stazi koja vodi starim dijelom grada na padinama Predolca. Oko 250 natjecatelja natjecalo se u više kategorija, a u dvije najvažnije pobjede su odnijeli Osman Junuzović iz AK Doboj istok i Matea Parlov iz AK Dinamo Zrinjevac.

Velik organizacijski pomak u samo godinu dana ne samo da je rezultirao brojnošću nego i kvalitetom jer su na Skalinadi sudjelovala neka ponajbolja imena iz Hrvatske i susjednih zemalja. Prošlogodišnji rekord oboren je višekratno, a Junuzovićev rezulta od 5 minuta i 16 sekunda bolji je čak za 40 sekunda od lanjskoga Zečeva, premda je i sam Zec svoje vrijeme popravio za 20 sekunda. Rezultat Matee Parlov iznosio je 6 minuta i 28 sekundi i također je rekord staze.

U muškoj konkurenciji za drugo i treće mjesto vodila se metkovska bitka u kojoj su odlučile milisekunde. Toliko je Ante Živković bio brži od Ivana Zeca. Ta dvojica članova SU Neretva run nastupaju za AK Dubrovnik. Medalje najboljima dodijelili su

Prije glavne utrke na skraćenoj stazi tračna je Mala skalinada u kojoj je sudjelovalo stotinjak trkača. Ovdje donosimo rezultate i fotografije najboljih, a za sutra pripremamo opširnu fotoreportažu.

 

Seniori

1. Osman Junuzović (AK Doboj istok)

2. Ante Živković (AK Dubrovnik)

3. Ivan Zec (AK Dubrovnik)

 

Seniorke

1. Matea Parlov (AK Dinamo Zrinjevac)

2. Nataša Šustić (VK Neretvanski Gusar)

3. Martina Kozina (RK Jerkovac)

 

Juniori

1. Belim Mrkanović (AK Doboj Istok)

2. Ivan Pavlovic (VK Neretvanski gusar)

3. Ante Talajić (UL Gusari Komin)

 

Juniorke

1. Martina Kozina (RK Jerkovac)

2. Antonia Cvitković (RK Jerkovac)

3. Josipa Jurković (ŽNK Neretva)

 

Limači

1. Ivan Jurić (RK Jerkovac)

2. Nikola Bošnjak (RK Jerkovac)

3. Marin Kozina

 

Limačice

1. Ana Medak Kovačević (RK Jerkovac)

2. Gabrijela Jurković (RK Jerkovac)

3. Lea Medak Kovačević (RK Jerkovac)