vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva u zadnjoj minuti ostala bez pobjede

Metković, 20.3.2016. - U utakmici 20. kola III. HNL-a jug jučer su bodove podijelili NK Neretva iz Metkovića i NK Neretvanac iz Opuzena, odigravši Iza Vage pred petstotinjak gledatelja 1 : 1.

Gosti iz Opuzena započeli su otvorenije učestalo prijeteći Rolju, no njegove intervencije i upute koje je davao obrani spriječile su Opuzence da iskoriste nekoliko sigurnih prilikama pa poluvrijeme završava bez pogotka.

U drugom poluvremenu Neretva kreće ofenzivnije, Brečić već u 49. minuti iz skraćenoga kornera loptu ubacuje u gužvu pred opuzenskim vratima, koju Deak dočekuje i nespretno odbija – u vlastitu mrežu. Metkovci poneseni neočekivanim vodstvom grčevito kontroliraju igru i pokušavaju zadržati minimalnu prednost, ali u posljednjoj minuti utakmice Lončar s dvadesetak metara loptu ubacuje u Neretvin kazneni prostor, gdje se snalazi Jelčić i postiže pogodak za izjednačenje. Brečić je imao prigodu i u 63. minuti no njegov udarac brani gostujući vratar Šušak.

Neretvanacu je ovaj bod bio dovoljan da i dalje na ljestvici ostane prvi, dok Neretva dijeli 15. i 16. mjesto sa Zagorom i ima samo tri boda više od posljednjega Mosora.
Z. Mateljak