vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković 1963 zastao u osmini Kupa

Metković, 17.3.2016. - RK Metković 1963 sinoć je u svojoj dvorani pokušao proći u osminu finala Kupa Hrvatske u rukometu, no s 18 : 21 zaustavio ga je zagrebački RK Dubrava.

Premda su domaći dobro krenuli te vodili i dva gola razlike u 17. minuti Buneta poravnava na 5 : 5 te minutu kasnije goste dovodi u vodstvo od jednoga gola razlike koje Zagrepčani do kraja nisu ispuštali. Metkovci su tek u dva navrata uspijevali izjednačiti i nekoliko se puta primaknuti na gol razlike. Dalje nije išlo, što zbog nekih upitnih sudačkih odluka, a još više zbog vlastite brzopletosti i tehničkih pogrešaka u napadu.

U posljednje dvije minute susreta pri rezultatu 18 : 20 javlja se nada za preokret, no Metkovci promašuju sedmerac, a gosti u zadnjem napadu postavljaju konačan rezultat utakmice 18 : 21.

Najbolji u domaćoj momčadi bili su Nedjeljko Dominiković sa šest, Jurica Zovko s četiri, Ivan Koncul, Damir Mataga s po tri te Boris Miletić s dva zgoditka. Vratar Darijan Bošković prikupio je 16 obrana, od čega i jedan od pet sedmeraca.

Kod gostiju najbolji strijelac je Ivan Vida s osam pogodaka, Marin Buneta s pet, Luka Vinković i Ante Babić s po dva, Žarko Čurić, Lovro Jotić, Bruno Butorac i Tomislav Kljajić s jednim pogotkom. Njihovi su vratari obranili dva od pet izvedenih sedmeraca.

Priliku da se promaknu samome vrhu tablice Prve HRL Metkovci će imati ovu subotu u utakmici protiv RK Nova Gradiška.
Z. Mateljak