vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Danas dogovoreno – Maša i Medvjed 30-oga u Gradskoj dvorani

Metković, 16.3.2016. - Danas je u GKS-u održan sastanak na kojemu su zastupnica producentske kuće Trida Maja Buzdovačić i pomoćnik ravnatelja Ustanove za kulturu i sport Metković Ante Zovko dogovorili detalje oko gostovanja predstave Maša i Medvjed i utvrdili termin za 30. ožujka u Gradskoj športskoj dvorani.

Riječ je o interaktivnoj originalnoj predstavi Moskovskoga dječjeg teatra u produkciji Međunarodne producentske kuće Trida, nastaloj prema istoimenom animiranom filmu Maša i Medvjed, s originalnom kostimografijom i sinkroniziranoj na hrvatski.

Maša je hiperaktivna djevojčica dobroga srca, koja se izgubila u šumi pa je lutajući stigla do Medvjedove kuće koji se od tada brine o njoj. Zajedno dožive brojne komične zgode, u koje Maša upadne zbog svoje razigranosti i znatiželje. Medvjed voli mir, red i organiziranost, što je u suprotnosti s Mašinim karakterom. To dovodi do napetosti i kaosa, ali sve se uvijek dobro riješi zahvaljujući Medvjedovom zaštitničkom ponašanju prema Maši te njegovoj smirenosti i snalažljivosti. Ostali likovi su stanovnici šume: zec, jež, par vukova, vjeverica i medvjedica…

Predstava počinje u 17 sati, a ulaznice se mogu kupiti u Papirnici Ancona u Metkoviću i Opuzenu ili putem servisa www.croatia-tickets.com.