vijesti www.metkovic.hr

 Socijalna skrb

U posjetu Centru za socijalnu skrb

Metković, 15.3.2016. - Povodom Svjetskog dana socijalnoga rada posjetili smo Centar za socijalnu skrb u Metkoviću i njegovim djelatnicima čestitali taj dan te porazgovarali s ravnateljem Vatroslavom Vugdelijom. Centar svojom djelatnošću pokriva područje gradova Metković i Opuzen te općina Pojezerje, Zažablje, Kula Norinska i Slivno, na kojemu živi ukupno 25 000 građana.

Od jedanaestero stalno zaposlenih šest je socijalnih radnica, diplomirani pravnik, psihologinja, računovodstveni administrator/referent, šefica računovodstva i ravnatelj, a spremačica je zaposlena preko Udruge Prijateljica. Uz stalne zaposlenike tamo je na praksi i deset studenata, a još petero njih imaju plaćeno stručno osposobljavanje nakon studija.

Metkovski Centar surađuje s Udrugom osoba s invaliditetom Prijatelj, Udrugom Otac Ante Gabrić, Udrugom djece s cerebralnom paralizom Leptirići, Volonterskim centrom Dobra te s osnovnim i srednjim školama u gradu i okolici.

– Zajedničkim radom i povezanošću tako društvo činimo boljim pa naš Centar u Metkoviću po kvaliteti i opremljenosti spada u sam vrh od ukupno 115 Centara socijalne skrbi u Hrvatskoj – zaključio je Vugdelija.
Z. Mateljak