vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere?

Metković, 11.3.2016. - Zanimljiva i korisna radionica namijenjena poljoprivrednicima s našega područja jučer je pod nazivom Kako ostvariti potpore za poljoprivredno-okolišne mjere? održana u prostoru Restorana Dalmacija u Metkoviću.

Organizatori radionice su Ministarstvo zaštite okoliša, Javna ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

Predavači na radionici Sonja Karoglan Todorović i Darko Znaor upoznali su potencijalne korisnike s poljoprivredno-okolišnim mjerama i potporama za te mjere u okviru Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020. Potpore se dodjeljuju onima koji provodeći poljoprivrednu praksu korisnu za prirodu i okoliš doprinose ublažavanju nepovoljnog učinka poljoprivrede na okoliš te potiču bioraznolikost i očuvanje genetskih resursa značajnih za poljoprivredu.

Prisutni poljoprivrednici bili su itekako zainteresirani za predavanje te su predavačima postavljali pitanja na koja su im oni odgovarali uputama i savjetima za ostvarivanje navedenih poticajnih mjera.

Za sve one koji bi htjeli znati više o ovoj temi, a bili su spriječeni doći na radionicu, predavači poručuju kako će na stranici Ministarstva zaštite okoliša i prirode (www.mzoip.hr) uskoro biti objavljene elektroničke brošure iz kojih će poljoprivrednici moći dobiti korisne informacije.


J. Vučković