vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metković dva Adriatic jedan

Metković, 10.3.2016. - Za mlade metkovske košarkaše još je jedna nedjelja bila uspješna. U trostrukom ogledu sa splitskim Adriaticom izborene su dvije pobjede, a bila je blizu i treća.

Mlađi kadeti na kraju su bili uvjerljivi protiv vršnjaka iz Adriatica sa 71:47. U domaćim redovima najefikasniji je bio Lovre Veraja sa 31 košem. To je bila četvrta pobjeda mlađih kadeta u tekućem prvenstvu.

Stariji kadeti imali su dvostruk program. Naime, gosti iz Splita molili su da se osim redovite utakmice 16. kola s prvim sastavom KK Adriatic radi smanjenja troškova odigra i zaostala utakmica iz 14. kola sa ŠK KK Adriatic. To je našima stvorilo problem jer za drugu utakmicu nisu imali dovoljno odmornih igrača. No, što je tu je, mladići su opet pokazali kvalitet i borbenost te u prvoj utakmici nadoknadili minus i pobijedili drugoplasirani Adriatic.

Početak utakmice i prva četvrtina pripala je Splićanima 6:16, u drugoj je bilo 12:12 pa gosti na odmor odlaze s deset koševa viška.

U nastavku utakmice konačno prava igra domaćih košarkaša, pogotovo u odbrani, što im daje više kontri i polukontri pa s dobrom realizacijom preuzimaju vodstvo i rješavaju treću četvrtinu 24:8. U posljednjoj četvrtini Metkovci održavaju prednost i činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, ali Adriatic se nije predavao. S tri su uzastopne trice uspjeli izjednačiti na 47:47 i uoči posljednje minute prirediti dramatičnu završnicu. U posljednjih pola minute igre Hrvoje Veraja tricom dovodi domaće u prednost 50:47. Gosti smanjuju s dva poena na 50:49 i naprave prekršaj, u nadi da će domaći pet sekundi do kraja promašiti slobodna bacanja, da bi mogli doći u priliku za šut i pobjedu. Tonći Dodig realizira jedno bacanje, a kod drugoga odbijena lopta u skoku pripada Metkovcima koji je čuvaju do kraja za konačnu pobjedu od 51:49.

Druga utakmica u početku je bila preslika prve, ali manjak odmornih igrača na klupi učinio je svoje pa je rezultat na kraju bio 45:49.

Kod domaćih košarkaša u prvoj utakmici najefikasniji su bili Hrvoje Veraja s 26 i Ratko Knežić sa 17 koševa, dok je drugoj najefikasniji ponovno bio Veraja s 22 koša.

U slijedećem, sedamnaestom kolu put vodi u Split. Mlađi kadeti gosti su kod ŠK KK Split, a kadeti idu na megdan vodećoj momčadi kadetske lige KK Split.
Prioremio: N. Medak