vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Pastirski posjet nadbiskupa Barišića Metkoviću

Metković, 10.3.2016. - Naš grad jučer je u sklopu svoga pastirskog pohoda posjetio nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić. U poslijepodnevnim satima posjetio je Gradsku upravu gdje ga je sa svojim suradnicima Marinom Verajom, Mirkom Volarevićem i Milanom Kapovićem primila gradonačelnica Katarina Ujdur.

Nadbiskup je stigao u pratnji tajnika don Nikole Mikačića, a u ugodnome razgovoru pridružio im se i župnik Župe sv. Ilije fra Petar Gulić. Teme su bile raznovrsne, a gradski dužnosnici nadbiskupa su izvijestili o aktivnostima i planovima koji se provode na području Grada.

Nakon Grada nadbiskup je posjetio i Udrugu Otac Ante Gabrić gdje se zadržao u razgovoru s našim starijim sugrađanima, korisnicima Dnevnoga boravka koji su ga upoznali sa svojim aktivnostima u tome prostoru. Vidjelo se da je iznenađen i zadovoljan programima i načinom na koji se oni u toj udruzi provode.

Navečer je u crkvi sv. Ilije služena svečano misa koju je nadbiskup Barišić predvodio kako bi izrazio zahvalnost vjernicima što predano prakticiraju vjeru.

Poslije mise nadbiskup Barišić sastao se s predstavnicima djelatnosti koje se provode u sklopu župnoga pastoralnog rada, poput Caritasa, te se informirao o njihovu radu.

Nadbiskup je ovih dana svoj pastirski pohod posvetio Neretvanskome dekanatu pa je tako bio i u Župi sv. Nikole u Metkoviću te župnim filijalama u Novim Selima i Borovcima, ali i u Bijelome Viru, družeći se sve vrijeme s predstavnicima vjerskoga, kulturnoga i društvenog života.